0
GO ON LIFESTYLE ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Τη μία σε θέλει με γένια…. την άλλη σε θέλει αξύριστο! Μην ακούσεις γυναίκα… Καλύτερα άκου την επιστήμη!»

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγάλεις άκρη με μία γυναίκα για το συγκεκριμένο θέμα…Τη μία στιγμή θα της αρέσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε το αξύριστο look προσδίδει μια αρρενωπότητα, την άλλη, θα σε σπρώχνει διακριτικά πρός το μπάνιο, να πάς για ξύρισμα γιατί τσιμπάς… και τις προκαλείς ερεθισμούς!!!


Άκου όμως τους είδικους, μικροβιόλογοι και δέρματολογοι μέσα άπο μελέτες έχουν αποφανθεί ότι τα γένια, το μούσι, το μουστάκι είναι εστίες μικροβίων και βακτηρίων αν δε περιποιούνται καθόλου ή δε περιποιούνται σωστά.
Αν είσαι αξύριστος, είσαι περισσότερο εκτεθειμένος στον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων, καθώς εξαπλώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα οι ιοί. .Επίσης, τα βακτήρια που πιθανώς κρύβονται μέσα στο μούσι και τα γένια, γίνονται επικίνδυνα και για τους άλλους όταν τα χαϊδέψουν ή τα φιλήσουν.
Όλο αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι τρίχες του προσώπου παγιδεύουν ιδρώτα, σωματικά υγρά ή ακόμη και υπολείμματα φαγητού που τρέφουν τα μικρόβια. Πιθανώς να παίζει ρόλο ότι οι άνδρες που έχουν γένια τείνουν να περνάνε τα χέρια τους μέσα από αυτά, βρωμίζοντας τα, αν τα χέρια τους δεν είναι αρκετά καθαρά..Στη συνέχεια δεν είναι απίθανο να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους γεμίζοντάς τα με βακτήρια.


Θυσίασε λίγο το look σου, στον βωμό της υγιεινής σου…πλένοντας τα γένια ή το μούσι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με άφθονο νερό και σαπούνι. Αυτό που συστήνεται άπο τους ειδικούς , σε αυτούς που έχουν γένια είναι πολύ καλός καθαρισμός χεριών και στη συνέχεια εκτεταμένο «scrubbing» με σαπούνι στην περιοχή του προσώπου και των τριχών ή ακόμα καλύτερα, το ξύρισμα αγόρια!

Γωγώ Μπόγρη – Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty

Ξεκίνησα σπουδάζοντας Λογιστική, σύντομα όμως συνηδητοποίησα ότι οι αριθμοί και η κλεισούρα του γραφείου δεν με αντιπροσωπεύουν. Δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα στο χώρο των πωλήσεων ενα κατάστημα καλλυντικών στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω τί μου αρέσει.. Ο κόσμος της ομορφιάς με κέρδισε!!! Έπειτα απο σεμινάρια επάνω στο μακιγιάζ και στο marketing, για εφτά περίπου χρόνια δούλεψα με χιλιάδες γυναίκες, μέσω μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τις γυναίκες ένιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω με ακόμα περισσότερες.. Το “Go on Lifestyle” μου δίνει την ευκαιρία καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτές και μέσω των καταξιωμένων συνεργατών μου, ο καθένας στον τομέα του, να προσπαθώ να ομορφαίνω την καθημερινότητά τους.

YOU MAY ALSO LIKE
GO ON LIFESTYLE

«Όταν η μόδα αποκτά φιλανθρωπικό χαρακτήρα …»

Aυτός ήταν ένας από τους λόγους που παραβρέθηκα εγώ και το www.goonlifestyle.com στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Τετάρτη 16 Νοέμβριου 2016 στο ξενοδοχείο theoxenia palace στη Κηφισιά, από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Αλωνίων και παραδοσιακού κέντρου Κηφισιάς

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

“Περιποίηση σώματος.. Λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα”

Αποφύγετε το καυτό νερό στο μπάνιο που διαταράσσει τον φυσικό μανδύα προστασίας του δέρματος με αποτέλεσμα να το αφήνει ξηρό και αφυδατωμένο. Αντίθετα προτιμήστε να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό που αφήνει το δέρμα λαμπερό.