0
LIVE IT UP

“Στη ρομαντική Βενετία”

Από την Ηλία Ευαγγελία..

Η Βενετία είναι ο κορυφαίος, διαχρονικός προορισμός που κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να επισκεφθεί μια φορά στη ζωή του. Απο την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κανείς εκεί θα αντιληφθεί τη μοναδικότητα της.

Μια πόλη που επιπλέει στην κυριολεξία στο νερό και απαρτίζεται από περίπου 118 νησάκια ενωμένα με 400 γέφυρες που στην ουσία κάθε φορά που κάποιος διασχίζει μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζει νησάκι.
Η φημισμένη Βενετία είναι ίσως από τα λιγοστά μέρη στον κόσμο που αξίζει να δει κάποιος όλα τα τουριστικά κλισέ του. Η βόλτα στην πόλη σίγουρα ξεκινάει με προορισμό την πλατεία Αγ.Μάρκου καθώς από πάντα αποτελεί το κέντρο της και τον πυρήνα όλων των γεγονότων. Εκεί βρίσκεται,ο ναός του Αγ.Μάρκου που δημιουργήθηκε με σκοπό να φυλάξει τα λείψανα του Ευαγγελιστή που είναι και ο πολιούχος της πόλης, το Κωδωνοστάσιο, ο πύργος του Ρολογιού και η Βιβλιοθήκη και φυσικά τα διάσημα καφέ Florian και Quadri. Η πλατεία ωστόσο πλημμυρίζει συχνά όταν ανεβαίνει η στάθμη των νερών όπως και πολλά κανάλια της πόλης.
Δίπλα από την Βασιλική του Αγ.Μάρκου βρίσκεται το Palazzo Ducale, που αποτελούσε κάποτε την κατοικία του εκλεγμένου ηγέτη της Βενετίας, του Δόγη. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου αλλά και το εσωτερικό του, το καθιστούν από το πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.
Επόμενο σημείο ενδιαφέροντος είναι φυσικά η περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών. Υπάρχει μια ρομαντική θεωρία ότι οι εραστές που θα έδιναν φιλί κάτω από τη γέφυρα την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα έβρισκαν την αιώνια ευτυχία. Ωστόσο το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα έχει μάλλον πιο θλιβερή ιστορία καθώς συνέδεε το Παλάτι των Δόγηδων με τις φυλακές από όπου πέρναγαν οι κατάδικοι αναστενάζοντας διότι ήταν η τελευταία φορά που αντίκρυζαν τη Βενετία και των έξω κόσμο. Ο μόνος φυλακισμένος που διέσχισε τη γέφυρα και κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές λέγεται πως ήταν ο διάσημος Casanova.
Μετά το ιστορικό κέντρο και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα αξίζει κάποιος να χαθεί στην κυριολεξία στα δρομάκια, στις μικρές πλατείες, να διασχίσει όσα περισσότερα γεφυράκια με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, ένα ποτήρι καλό ιταλικό κρασί και φυσικά για ένα γεύμα ιταλικής κουζίνας. Οι επιλογές είναι πολλές από ένα κομμάτι πίτσα στο χέρι ή ciccheti μαζί με το κρασί του μέχρι πιάτα με ζεστά ζυμαρικά, risotti με κορυφαίο το rissoto nero που παίρνει χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα από το μελάνι σουπιάς και επίσης πολλά άλλα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες, αλλαντικά, πολέντα και φυσικά carpaccio. Όλα τα προηγούμενα ολοκληρώνονται γλυκά με ένα αυθεντικό τιραμισού.
Οι βόλτες στην Serenissima παλιό προσωνύμιο της δημοκρατίας της Βενετίας, που μεταφράζεται σε Γαληνότατη έχουν άλλη μαγεία όταν γίνονται μέσα από τους υδάτινους δρόμους της, τα ξακουστά κανάλια. Οι γόνδολες είναι η πιο δημοφιλής επιλογή με το ανάλογο κόστος. Έπειτα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα τραγκέτι (traghetti) που είναι παλιές γόνδολες και μεταφέρουν κόσμο στο Μεγάλο Κανάλι, υδάτινα ταξί, μοτόσκαφα και τα δημόσια μέσα μεταφοράς -βαπορέτα τα οποία εκτελούν πάρα πολλές διαδρομές.
Μια όμορφη μέρα στη Βενετία αξίζει να τελειώσει με τη θέα του ηλιοβασιλέματος στο Μεγάλο Κανάλι από τη Γέφυρα Ριάλτο ένα από τα επίσης φημισμένα αξιοθέατα της.
Η ταξιδιωτική εμπειρία στη Βενετία είναι σίγουρα μοναδική και ο επισκέπτης της παίρνει μαζί του στις βαλίτσες της επιστροφής εκτός από αυθεντικές βενετσιάνικες μάσκες-σήμα κατατεθέν του φημισμένου καρναβαλιού της-τις εικόνες και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής και έτσι η ρομαντική Βενετία επιβεβαιώνει πέρα για πέρα τη φήμη της.

www.goonlifestyle.com

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Ευαγγελία Ηλία

Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής - απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών.Επαγγελματική εμπειρία σε αθλητικούς χώρους,δημόσιο σχολείο και σε ατομικά προγράμματα διατροφής.Με κύρια πλέον απασχόληση σε χώρο ομορφιάς και καλλυντικών προϊόντων τα θέματα υγείας ,ομορφιάς και εμφάνισης που απασχολούν κυρίως τη γυναίκα αποτελούν καθημερινότητα. «Τι καλύτερο από ένα online περιοδικό που μας δίνει ιδέες για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας Lifestyle!»

YOU MAY ALSO LIKE
GO ON LIFESTYLE LIVE IT UP

“Italian style.. ανακάλυψε τα μυστικά του”

Πέραν από τους πολλούς ιταλικούς οίκους που κάθε χρόνο διαμορφώνουν τις τάσεις που θα ακολουθηθούν σ όλο τον κόσμο, το στυλ των καθημερινών Ιταλών είναι αυτό που εντυπωσιάζει πραγματικά.