0
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

“Προστάτεψε το δέρμα σου από τον Ανοιξιάτικο ήλιο”

Ο ήλιος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι υπέυθυνος για τη γήρανση του δέρματος αλλά και για πολλές φωτοδερματοπάθειες. Σπεύδουμε όλοι ή τουλάχιστον οι πιο συνειδητοποιημένοι να προστατευτούμε το καλοκαίρι όσο αποτελεσματικότερα γίνεται με τη χρήση αντιηλιακών και αποφυγή άμεσης και πολύωρης έκθεσης.

Στην Ελλάδα ωστόσο η περίοδος ηλιοφάνειας είναι πολύ μεγάλη και ξεκινάει νωρις ήδη από τον Μάρτιο με ημέρες έντονης λιακάδας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε να προστατευόμαστε εγκαίρως από τον ήλιο της άνοιξης οπου το δέρμα δεν είναι προετοιμασμένο για αυτήν την αιφνίδια και απότομη έκθεση σε έντονη υπεριώδη ακτινοβολία.

→ Την άνοιξη είναι πολύ ευκολο να πάθει κάποιος ηλιακό έγκαυμα, διότι οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ υψηλές και η παραμονή στον ήλιο είναι ευχάριστη.
→ Επίσης το δέρμα μετά από το χειμώνα δεν έχει ξεκινήσει να συνθέτει μελανίνη και είναι εντελώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.
→ Η απότομή μάλιστα έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης φωτοδερματίτιδας όπως πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός με έντονο κνησμό και εξάνθημα στα εκτεθειμένα μέρη.

Οι θεραπείες που μπορεί να έχουν γίνει τέλος του Χειμώνα όπως peelings, fractional laser και γενικά θεραπείες που καίνε ή ερεθίζουν την επιδερμίδα, απαιτουν αποφυγή έκθεσης στον ήλιο έως και ένα μήνα μετα, επομένως ο ανοιξιάτικος ήλιος χωρίς προστασία είναι απαγορευτικός για όσους έχουν κάνει πρόσφατα τέτοιες θεραπείες.

Επίσης πολλά καλλυντικά περιέχουν ουσίες που προκαλούν μικροαπολέπιση της επιδερμίδας (οξέα φρούτων, βιταμίνηΑ) και η χρήση τους ακόμα και τη νύχτα επιβάλλει την αντιηλιακή προστασία την ημέρα, διαφορετικά το δέρμα είναι πιθανό να κάνει πανάδες , φακίδες, δυσχρωμίες. Οι δερματολόγοι έχουν υπ’οψιν τους την απαιτούμενη αλλαγή σε καλλυντικά που δεν απολεπίζουν για το καλοκαίρι, ωστόσο πολλοί είτε δε θυμούνται αυτές τις οδηγίες , είτε τους προλαβαίνει ο ανοιξιάτικος ήλιος πριν επισκεφτούν δερματολόγο.

Η έγκαιρη λοιπόν αντιηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική:

  • Το αντιηλιακό να είναι η πρώτη αγορα καλλυντικού μας και όχι να το αγοράζουμε λίγο πριν πάμε διακοπές.
  • Πρέπει να έχει υψηλό δείκτη SPF, που αναφέρεται στην προστασία από τη Β ακτινοβολία. Αντίστοιχος δείκτης δεν υπάρχει για την Α, αλλά πρέπει το αντιηλιακό μας να αναφέρει υψηλή προστασία και για αυτή.
  • Σημαντική ιδιότητα που πρέπει να έχουν τα αντιηλιακά είναι η φωτοσταθερότητα, να μην αλλοιώνεται δηλαδή η σύνθεσή τους άρα και η αποτελεσματικότητά τους κατά την αλληλεπίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και των αντιηλιακών τους φίλτρων.
  • Για το πρόσωπο καλό είναι να επιλέγουμε oil-free συνθέσεις για να αποφύγουμε ακμή από τα αντιηλιακα. Επίσης πρέπει να έχουν μια σύσταση τέτοια που να παραμένει ανθεκτική και να προσφέρει προστασία ακόμα και κατά την εφίδρωση ή το κολύμπι.
  • μεταλλικά φίλτρα (οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου) είναι κατάλληλα για ευαίσθητες καθώς και παιδικές επιδερμίδες. Απαιτούν όλα τα αντιηλιακά μεγάλη ποσότητα και συχνή ανανέωση.
  • Επίσης εάν η παραμονή στον ανοιξιάτικο ήλιο είναι πολύωρη, καπέλο, γυαλιά και προστασία με ρούχα είναι απαραίτητα.

 

www.goonlifestyle.com

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
beauty

Ξεκίνησα σπουδάζοντας Λογιστική, σύντομα όμως συνηδητοποίησα ότι οι αριθμοί και η κλεισούρα του γραφείου δεν με αντιπροσωπεύουν. Δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα στο χώρο των πωλήσεων, ενα κατάστημα καλλυντικών όμως στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω τί μου αρέσει.. Ο κόσμος της ομορφιάς με κέρδισε!!! Έπειτα απο σεμινάρια επάνω στο μακιγιάζ και γνωρίζοντας make up artists καταξιωμένους, για εφτά περίπου χρόνια δούλεψα με χιλιάδες γυναίκες, μέσω μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τις γυναίκες ένιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω με ακόμα περισσότερες.. Έτσι δημιούργησα το www.goonlifestyle.com , ένα online magazine που αγαπάει και φροντίζει να ενημερώνει τις γυναίκες γύρω από την ομορφιά, τη μόδα, τη διατροφή, την άσκηση, τη σωματική και ψυχική υγεία. Το “Go on Lifestyle” μου δίνει την ευκαιρία καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτές και μέσω των καταξιωμένων συνεργατών μου, ο καθένας στον τομέα του, να προσπαθώ να ομορφαίνω την καθημερινότητά τους. Τα καθημερινά μηνύματα, ερωτήματα και προβληματισμοί αποτελούν τροφή για περισσότερη δημιουργία. Η ενασχόλησή μου με το θέατρο αλλα και τα καλλιτεχνικά, ως χόμπι, με έκανε να απολαμβάνω ακόμα περισσότερο την επαφή μου με τις γυναίκες και σε επίπεδο σελίδας αλλά και σε επίπεδο μακιγιάζ, αφού και με τα δύο απώτερος σκοπός μου είναι να νιώθουν όμορφες εξωτερικά και εσωτερικά!!

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

“Only for men…”

Ο άντρας στη σημερινή εποχή εκτός απο το σώμα του έχει αρχίσει να ενδιαφέρετε και για την όψη της επιδερμίδας του. Ρύπανση, καυσαέριο και κακός αερισμός στο χόρο εργασίας αποτελούν απειλή για το δέρμα. Μη μένεις πίσω και μη πανικοβάλεσαι στην ιδέα της περιποίησης. Για να μή χάνεσαι σημείωσε τους 3 παρακάτω τρόπους για ένα υγιές και όμορφο δέρμα: