0
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“Πρόγραμμα καραντίνας για να παραμείνουμε FIT”

Από την Ηλία Ευαγγελία..


Σε αυτή τη δεύτερη περίοδο καραντίνας που διανύουμε μπορούμε να προσαρμοστούμε πιο σύντομα καθώς δεν είναι πλέον πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς και να οργανώσουμε σωστά το χρόνο μας ώστε να τον εκμεταλλευτούμε καλύτερα και να έχουμε πολλά οφέλη.

Σίγουρα η πολύωρη παραμονή στο σπίτι και η αίσθηση του περιορισμού ενέχει τον κίνδυνο να καταφύγουμε σε υπερκατανάλωση φαγητού, μειωμένη φυσική δραστηριότητα, έλλειψη δραστηριοτήτων, ανία και τελικά νωθρότητα. Αν δούμε όμως με διαφορετικό μάτι την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε μπορούμε να αποτρέψουμε τις προηγούμενες δυσάρεστες συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει μια ακόμη καραντίνα.


Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας σωστός προγραμματισμός


♦ Ξυπνάμε νωρίς για να εκμεταλλευτούμε το πρωινό μας κάνοντας ένα πρωινό περίπατο πριν την εργασία από το σπίτι αν συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από αυτό ή πριν από τις καθημερινές μας δραστηριότητες στη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας.

♦ Απολαμβάνουμε ένα σωστό πρωινό γεύμα εφόσον πλέον υπάρχει περισσότερος χρόνος για αυτό.

♦ Ξεκινάμε την κάτοικόν εργασία κατά την οποία έχουμε προκαθορίσει διάλειμμα και ώρα λήξης της.

♦ Εάν δεν εργαζόμαστε από το σπίτι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον extra χρόνο και να ασχοληθούμε με κάποιο online project, να βρούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για θέματα που μας ενδιαφέρουν, να εμπλουτίσουμε το αντικείμενο της εργασίας μας μελετώντας περισσότερα για αυτό κ.α.

♦ Προετοιμάζουμε ένα ισορροπημένο γεύμα καθώς είναι η ευκαιρία να γευματίσουμε με περισσότερη ηρεμία και να κάνουμε πιο σωστές επιλογές τροφών.

 

 

 

 

 

♦ Τις απογευματινές ώρες μπορούμε να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο workout στο σπίτι καθώς υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο ακόμη και εφαρμογές στο κινητό μας ,που μπορούμε να συμβουλευτούμε ή και να το συνδυάσουμε με μια εξωτερική δραστηριότητα όπως ποδήλατο, τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα.

♦ Τις βραδινές ώρες μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας σειρά ή μια ταινία μαζί με την οικογένεια προσέχοντας να τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα υγιεινό σνακ και να μην πέσουμε στην παγίδα του να παραγγείλουμε φαγητό απέξω. Θα μπορούσαμε να ορίσουμε μια συγκεκριμένη μέρα ακόμη και για αυτό σαν να ήταν η μέρα που είχαμε μια βραδινή έξοδο.

♦ Τέλος φροντίζουμε να ξαπλώσουμε νωρίς για ύπνο γιατί εφόσον δεν υπάρχει άγχος για το ξυπνητήρι μπορεί να παρασυρθούμε σε άσκοπο ξενύχτι που οδηγεί σε κακή ποιότητα ύπνου και υπονομεύει όλο τον προηγούμενο προγραμματισμό μας.

#stayhome #staysafe

 

www.goonlifestyle.com

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Ευαγγελία Ηλία

Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής - απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών.Επαγγελματική εμπειρία σε αθλητικούς χώρους,δημόσιο σχολείο και σε ατομικά προγράμματα διατροφής.Με κύρια πλέον απασχόληση σε χώρο ομορφιάς και καλλυντικών προϊόντων τα θέματα υγείας ,ομορφιάς και εμφάνισης που απασχολούν κυρίως τη γυναίκα αποτελούν καθημερινότητα. «Τι καλύτερο από ένα online περιοδικό που μας δίνει ιδέες για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας Lifestyle!»

YOU MAY ALSO LIKE
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“Ήρθε η ώρα του απολογισμού της χρονιάς..”

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε στο μυαλό ότι ο απολογισμός μας βοηθά να δούμε τι καταφέραμε, τι δεν καταφέραμε και σε όσα δεν καταφέραμε να αναγνωρίσουμε τι έφταιξε, ποια ήταν τα εμπόδια ώστε να τα αποφύγουμε και να μην υποπέσουμε στα ίδια λάθη.