0
LIVE IT UP

“Φθινοπωρινή εξόρμηση στο Πάπιγκο”

Από την Ηλία Ευαγγελία..

Καθώς ο καιρός σταδιακά αλλάζει και μπαίνουμε σε φθινοπωρινή διάθεση, οι ταξιδιωτικοί μας προορισμοί αποκτούν ανάλογο χαρακτήρα. Μια εξαιρετική επιλογή για την εποχή είναι το απομακρυσμένο Πάπιγκο, ένας παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός που υπάρχει από το 14ο αιώνα. Χωρίζεται σε δυο συνοικισμούς στο Μεγάλο και μικρό Πάπιγκο, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Το Μεγάλο Πάπιγκο απέχει περίπου 60χλμ.απο τα Ιωάννινα και η διαδρομή του είναι εξίσου όμορφη με τον ίδιο τον προορισμό. Η πρώτη στάση γίνεται σίγουρα στο χωριό Αρίστη για καφέ, γλυκό ή φαγητό ή απλά για να θαυμάσει κάποιος τη θέα.

Επόμενο σημείο επίσκεψης είναι οπωσδήποτε η χαράδρα του Βίκου, καθώς το τοπίο είναι εκπληκτικό.

Μετά την Αρίστη στο δρόμο με τις 14 γυριστές στροφές, μια ακόμη απαραίτητη στάση είναι και ο ποταμός Βοϊδομάτης.

Το Πάπιγκο περίπου στα 900μ.υψόμετρο, βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο στους πρόποδες της οροσειράς της Τύμφης, με τους «πύργους» τους όρους της Αστράκας να στέκονται επιβλητικά από πάνω του. Έχει πολλά μονοπάτια ορειβατικών διαδρομών που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αν αγαπάει το συγκεκριμένο σπορ.

Η παραδοσιακή Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, τα πέτρινα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο συνθέτουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Άλλωστε το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο διαθέτουν πολύ καλή τουριστική υποδομή με προσεγμένους ξενώνες και παραδοσιακά καταλύματα, καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες με ποιοτικό φαγητό και εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ και αρκετές δραστηριότητες στη φύση.

Στην ευρύτερη περιοχή αν κάποιος θέλει να περιηγηθεί περισσότερο, βρίσκονται πολλά χωριά με τον ίδιο παραδοσιακό χαρακτήρα όπως το Τσαπέλοβο, Καπέσοβο, οι Κήποι και το Δίλοφο.

Και άλλα σημεία φυσικής ομορφιάς όπως το Γεφύρι του Κόκκορη.

Καλές διαδρομές!

www.goonlifestyle.com

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Ευαγγελία Ηλία

Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής - απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών.Επαγγελματική εμπειρία σε αθλητικούς χώρους,δημόσιο σχολείο και σε ατομικά προγράμματα διατροφής.Με κύρια πλέον απασχόληση σε χώρο ομορφιάς και καλλυντικών προϊόντων τα θέματα υγείας ,ομορφιάς και εμφάνισης που απασχολούν κυρίως τη γυναίκα αποτελούν καθημερινότητα. «Τι καλύτερο από ένα online περιοδικό που μας δίνει ιδέες για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας Lifestyle!»

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP

“Δώσε άλλο νόημα στα ρεπό σου…”

Δοκιμασμένα μέρη που θα κάνουν τις βδομάδες σου μέχρι το καλοκαίρι να κυλίσουν ποιοτικά και τα μάτια σου να χορτάσουν εικόνες... Βάλε τα ωραία άνετα ρούχα σου, τα στρωτά σου παπούτσια, πάρε φωτογραφική μηχανή, νερό, σνακ..