0
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“10 λόγοι να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου”

Συνήθως είμαστε επικριτικοί με το σώμα μας! Κοιτάμε στον καθρέφτη, ξανακοιτάμε, βρίσκουμε όλες τις ατέλειες και δυσανασχετούμε. Πάμε μετά πλακωνόμαστε στην προπόνηση και δεν μένουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, άσχετα τι μας λένε οι φίλοι κια γνωστοί! Άλλοι πάλι παραμελούν εντελώς το σώμα τους λες και δεν είναι ο εαυτός τους, λες και δεν είναι δικό τους, λες και δεν είναι θέμα υγείας.

Όσοι είναι επικριτικοί με το σώμα τους μπλέκονται σε μια κατάσταση που προκαλεί άγχος και μάλιστα αναίτιο τις περισσότερες φορές! Δεν είναι θέμα ωραιοπάθειας είναι θέμα αγάπης του εαυτού σου δηλαδή της υγείας σου και μόνο αυτό! Το σώμα μας είναι δικό μας και αν δεν το φροντίζουμε θα τρέχουμε στους γιατρούς. Από την άλλη δεν πρέπει να μας προκαλεί άγχος το παραμικρό, αλλά ούτε και να το παραμελούμε σύμφωνα με τη συγγραφέα Σάνον Κάιζερ που έγραψε σχετικά και για τις δύο περιπτώσεις ανθρώπων:

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει τον αποδέχομαι και τον βλέπω ως δώρο. Σήμερα αγαπώ τον εαυτό μου διότι σέβομαι το σώμα μου. Βλέπω το σώμα μου ως εργαλείο και σύμμαχο, ενώ με βοηθάει να εκφράζω απολύτως τις ικανότητες που διαθέτω. Το αφουγκράζομαι και σέβομαι τις ανάγκες του.

Αν δυσκολεύεστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας ή το σώμα σας, μπορείτε να σταματήσετε να κάνετε ορισμένα πράγματα προκειμένου να το επιτύχετε. Παρακάτω περιγράφονται 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε σήμερα κιόλας, αν θέλετε πραγματικά να αποδεχτείτε και να αγαπήσετε το σώμα σας (και τον εαυτό σας γενικά).

1. Σταματήστε να κατηγορείτε το σώμα σας για τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.


Δεν φταίει το σώμα σας. Αντί γι’ αυτό, πείτε στο σώμα σας: «Σε ευχαριστώ που βρίσκεσαι μαζί μου σε αυτό το ταξίδι της ζωής».

2. Μην αφήνετε ένα βλέμμα ή ένα σχόλιο από κάποιον άλλο να καθορίσει τον τρόπο που νιώθετε για τον εαυτό σας.


Το άτομο αυτό πιθανότατα δεν σας κατέκρινε. Εσείς κρίνετε τον εαυτό σας. Πείτε στον εαυτό σας: «Σε συγχωρώ και σου δίνω αγάπη».

3. Σταματήστε να θεωρείτε ότι δεν έχετε το σώμα που υποτίθεται θα έπρεπε να έχετε.


Το σώμα που διαθέτετε είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να έχετε. Αφήστε το σώμα σας να σας διδάσκει και να σας οδηγήσει σε περισσότερη αγάπη.

4. Σταματήστε να θεωρείτε ότι σας καθορίζει το νούμερο παντελονιού που φοράτε.


Είστε πολλά περισσότερα από ένας απλός αριθμός. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πώς αισθάνεστε κι όχι το πώς φαίνεστε.

5. Σταματήστε να επικρίνετε τον εαυτό σας για όσα δεν μπορείτε να καταφέρετε και αντί γι’ αυτό χαρείτε για όσα μπορείτε.


Μην είσαι σκληροί με τον εαυτό σας. Ο περιορισμός βρίσκεται στο μυαλό σας. Ξεκινήστε λέγοντας «μπορώ» και δείτε τον τρόπο που αλλάζει η ζωή σας.

6. Σταματήστε να είστε αρνητικοί απέναντι στον εαυτό σας όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη


Είστε πιο όμορφοι απ’ όσο μπορείτε πραγματικά να δείτε.

7. Όταν οι φίλοι σας συγκρίνουν και υποτιμούν το δικό τους σώμα, μην κάνετε κι εσείς το ίδιο.


Δεν κάνετε τίποτα παραπάνω από το να πληγώνετε τον εαυτό σας όταν τον κατακρίνετε μαζί με τους άλλους. Αντί γι’ αυτό, εκτιμήστε και χαρείτε για τη φυσική ομορφιά σας και τις επιτυχίες που όλοι έχετε.

8. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι η εμφάνισή σας είναι πιο σημαντική από το πώς αισθάνεστε.


Η υγεία σας δεν καθορίζεται από την εξωτερική σας εμφάνιση. Επικεντρωθείτε στο να νιώθετε καλά και όλα θα εξισορροπήσουν φυσικά.

9. Σταματήστε να περιμένετε να επιτύχετε πρώτα τον στόχο σας για να νιώσετε καλά με το σώμα σας.

Η ζωή προχωρά κάθε στιγμή. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να μισήσετε είτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Επιλέξτε να τον αγαπήσετε.

10. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν αξίζετε λόγω της εξωτερικής σας εμφάνισης.


Η ζωή είναι πάρα πολύ σκληρή ακόμα και χωρίς να βρίσκεστε σε πόλεμο με αντίπαλο τον εαυτό σας. Όταν είστε καλά εσωτερικά, τότε και οι εξωτερικοί παράγοντες εξισορροπούνται.

 

www.goonlifestyle.com

 

ΠΗΓΗ: activemen.gr

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
beauty

Ξεκίνησα σπουδάζοντας Λογιστική, σύντομα όμως συνηδητοποίησα ότι οι αριθμοί και η κλεισούρα του γραφείου δεν με αντιπροσωπεύουν. Δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα στο χώρο των πωλήσεων, ενα κατάστημα καλλυντικών όμως στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω τί μου αρέσει.. Ο κόσμος της ομορφιάς με κέρδισε!!! Έπειτα απο σεμινάρια επάνω στο μακιγιάζ και γνωρίζοντας make up artists καταξιωμένους, για εφτά περίπου χρόνια δούλεψα με χιλιάδες γυναίκες, μέσω μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τις γυναίκες ένιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω με ακόμα περισσότερες.. Έτσι δημιούργησα το www.goonlifestyle.com , ένα online magazine που αγαπάει και φροντίζει να ενημερώνει τις γυναίκες γύρω από την ομορφιά, τη μόδα, τη διατροφή, την άσκηση, τη σωματική και ψυχική υγεία. Το “Go on Lifestyle” μου δίνει την ευκαιρία καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτές και μέσω των καταξιωμένων συνεργατών μου, ο καθένας στον τομέα του, να προσπαθώ να ομορφαίνω την καθημερινότητά τους. Τα καθημερινά μηνύματα, ερωτήματα και προβληματισμοί αποτελούν τροφή για περισσότερη δημιουργία. Η ενασχόλησή μου με το θέατρο αλλα και τα καλλιτεχνικά, ως χόμπι, με έκανε να απολαμβάνω ακόμα περισσότερο την επαφή μου με τις γυναίκες και σε επίπεδο σελίδας αλλά και σε επίπεδο μακιγιάζ, αφού και με τα δύο απώτερος σκοπός μου είναι να νιώθουν όμορφες εξωτερικά και εσωτερικά!!

YOU MAY ALSO LIKE
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“Ήρθε η ώρα του απολογισμού της χρονιάς..”

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε στο μυαλό ότι ο απολογισμός μας βοηθά να δούμε τι καταφέραμε, τι δεν καταφέραμε και σε όσα δεν καταφέραμε να αναγνωρίσουμε τι έφταιξε, ποια ήταν τα εμπόδια ώστε να τα αποφύγουμε και να μην υποπέσουμε στα ίδια λάθη.