ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ζεστό νερό… η καλύτερη καθημερινή πρωινή και μεσημεριανή συνήθεια.»

Το νερό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το οργανισμό μας και η κατανάλωση του είναι απαραίτητη από όλους!
Υπάρχει όμως ερώτημα σχετικά όχι τόσο με τη ποσότητα αλλά με τη θερμοκρασία του νερού που θα μας βοηθούσε προς όφελος του οργανισμού μας.
Η αλήθεια είναι ότι το κρύο νερό πίνετε πιο εύκολα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από τους περισσότερους, ιδιαίτερα το πρωί ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Παρ΄ όλα αυτά είναι σωστό να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι ζεστό νερό σε άδειο στομάχι το οποίο βοηθάει στη καλύτερη πέψη των τροφών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και στην αποβολή των τοξινών. Είναι καθαρά μια συνήθεια που είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθεί, κάνοντας το πείραμα για μια βδομάδα θα καταλάβετε έντονα τη διαφορά και θα το ζητάτε πλέον από μονοί σας κάθε πρωί.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι η αντικατάσταση του κρύου νερού με ζεστού ή χλιαρού κατά τη διάρκεια του φαγητού, καθώς το ζεστό νερό διατηρεί τα λίπη των τροφών ρευστά, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη χώνευση και καύση. Είναι απολυτά λογικό αν αναλογιστείς τα λίπη σε ένα μαγειρικό σκεύος στη κουζίνα σου που θα ήθελες να καθαρίσεις, σίγουρα δε θα χρησιμοποιούσες κρύο νερό για να τα απομακρύνεις, αλλά ζεστό, γιατί το κρύο νερό θα τα σταθεροποιούσε περισσότερο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο πεπτικό μας σύστημα. Προσπάθησε τουλάχιστον τις ημέρες που γευματίζεις σπίτι να αντικαταστήσεις το κρύο νερό ή το αναψυκτικό σου με ζεστό νερό και σιγά σιγά θα σου γίνει συνήθεια ακόμα και όταν θα γευματίζεις σε εστιατόριο!

Το κρύο νερό μπορείτε να το πίνετε κατά τη διάρκεια τη υπόλοιπής ημέρας που είτε είστε σε εγρήγορση με τη δουλεία σας είτε περπατάτε ή κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, που το νερό εκεί πρέπει να είναι κρύο για να ενυδατώσει και να δροσίσει. Επίσης σε περιόδους διατροφής το κρύο νερό τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας βοηθάει στο να χαθούν περισσότερες θερμίδες.

Ένα extra tip που βοηθάει αρκετά στην απώλεια βάρους και στην ακόμη καλύτερη πέψη καθώς και στη αποβολή των τοξινών και όχι μόνο… είναι μερικές σταγόνες λεμόνι μέσα στο ζεστό νερό κάθε πρωί αντί για καφέ ή για τσάι ή έστω λίγο πριν. (Συν το ότι η βιταμίνη C του λεμονιού βοηθάει και στο να έχουμε λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα.)

Υ.Γ. Ξεκινήστε το πειραματικά και είναι σίγουρο ότι θα καταλάβετε διαφορά στον οργανισμό σας από την πρώτη εβδομάδα και θα γίνει και αυτό μια καθημερινή συνήθεια όπως τόσες άλλες! Κάπως έτσι πειραματικά ξεκίνησα και εγώ πριν δυο χρόνια περίπου και αντικατέστησα το πρωϊνό νερό με ζεστό!

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Διεσταλμένοι πόροι … κλείστε τους την πόρτα!»

Η κακή διαχείριση του δέρματος βοηθάει και μπορεί να επιδεινώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην διαστολή των πόρων, δηλαδή, ο κακός καθαρισμός προσώπου ή η επιλογή λάθος προϊόντων σύμφωνα με τον τύπο δέρματος σας..