ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Υαλουρονικό οξύ ένα μόριο με μοναδικές δυνατότητες!»

Τα τελευταία χρόνια το ακούς από παντού… τι πραγματικά όμως ξέρεις γι’ αυτό;

Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα, στους συνδετικούς ιστούς και στις αρθρώσεις μας, που λειτουργεί ως «λιπαντικό» αυτών.


– Ένα ανθρώπινο σώμα, έχει περίπου 15γρ. υαλουρονικού οξέος, από τα οποία τα 5γρ. περίπου, ανακυκλώνονται καθημερινά. Εκεί κάπου στην ηλικία των 45 ετών, η σύνθεση του υαλουρονικού οξέος έχει μειωθεί στο μισό από αυτό!
– Περίπου το 50% του συνολικού βρίσκεται στο δέρμα μας. Είναι δομικό συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες.
– Έχει την ιδιότητα να κατακρατά μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό το οποίο το απελευθερώνει σταδιακά αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωση της επιδερμίδας, γι’ αυτό και κατέχει τη πρώτη θέση στη κοσμετολογία ως προς την αποτελεσματικότητα του στην ενυδάτωση.
– Συμβάλει στη δομική ακεραιότητα του εξωκυττάριου πλέγματος του δέρματος, σχηματίζοντας ένα ισχυρό πλέγμα στήριξης των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης ενισχύοντας τη συνοχή της επιδερμίδας.
– Ενώ παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθάει στην επούλωση των τραυμάτων και προστατεύει τα κύτταρα από την βλαπτική επίδραση των ελευθέρων ριζών.

Ένα νεανικό δέρμα, που διαθέτει μεγάλες συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος είναι λείο και ελαστικό. Με το πέρασμα των ετών που το σώμα χάνει την ικανότητα να διατηρεί τις ίδιες συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος η αντικατάσταση του υαλουρονικού οξέος είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους..
1) Υπάρχουν τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να παράγει υαλουρονικό οξύ όπως η σόγια, το κοτόπουλο και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά
2) Η χρήση ειδικών κρεμών και serum με υαλουρονικό οξύ.

3) Θεραπείες προσώπου με υαλουρονικό οξύ που βοηθούν στη μέγιστη αναπλήρωση και επαναφέρουν την υδατική ισορροπία και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Πέρα από το κομμάτι της αντιγήρανσης είναι απαραίτητες και σε δέρματα που είναι στεγνά ή αφυδατωμένα σε οποία ηλικία.

 

 

 

4) Η χρήση του υαλουρονικού οξέος επίσης, για το γέμισμα ρυτίδων ή την αποκατάσταση του όγκου σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη.

MΠΟΓΡΗ ΓΩΓΩ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ – Beauty Advisor
http://gogo-mp @hotmail.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
STEP BY STEP ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Στοματική υγιεινή για αστραφτερό χαμόγελο.. Μην το αμελείς!!»

Τα υγιή δόντια όχι μόνο σας κάνουν να φαίνεστε και να νιώθετε καλά, αλλά σας επιτρέπουν και να τρώτε και να μιλάτε σωστά. Η καλή υγεία του στόματος είναι σημαντική για τη συνολική ευεξία σας.