LIVE IT UP

«Χειμώνας + κρύο + χιόνι = SKI!!! Άθλημα αναψυχής ή τρόπος ζωής!»

Χειμώνας, κρύο, χιόνι… οι παράλιες και τα μαγιό φαντάζουν πολύ μακρινά, πόσο μάλλον για κάποιους τα γυμναστήρια. Ο χειμώνας όμως είναι ιδανικός για ευχάριστα σπορ που καίνε πολλές θερμίδες και προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία. Όπως το σκι, ένα άθλημα αναψυχής, που για κάποιους ανθρώπους αποτελεί τρόπο ζωής. Έχει φανατικούς οπαδούς, αφού συνδυάζει την άθληση με την απόδραση στη φύση. Είναι εξαιρετικός τρόπος διασκέδασης και κοινωνικοποίησης καθώς έχει αμέτρητους θαυμαστές.
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ευχαρίστηση που νιώθει κανείς μετά από λίγες ημέρες διακοπών στα χιόνια, κάνοντας χειμερινό σκι ή σνόουμπορντ, είναι αρκετή για να βελτιώσει το γενικότερο δείχτη ευτυχίας ενός ατόμου, αυτό ακριβώς το αίσθημα, έχει πολύ θετική επίδραση στην υγεία και την ευημερία τους.


Το χειμερινό σκι είναι αερόβια άσκηση, βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος με έμφαση στα πόδια. Παράλληλα γυμνάζονται οι ώμοι και οι τρικέφαλοι μύες στα χέρια. Ενδυναμώνουν οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της ισορροπίας του σώματος. Περίπου μία ώρα σκι σε μέτρια ένταση καίει 400-600 θερμίδες. Βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών και άρα στην πρόληψη οστεοπόρωσης κυρίως για τις γυναίκες.
Είναι ιδανική άσκηση για το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Συμβάλλει στην ενίσχυση της αντοχής, και αποκτούμε καλύτερη αίσθηση ισορροπίας.
Όπως όλα τα σπορ, έτσι και το σκι έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας, όταν υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας. Αν είσαι αρχάριος για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού πρέπει να γίνουν μαθήματα από έμπειρο δάσκαλο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά αρκούν 1-2 μαθήματα για να μάθουμε να ισορροπούμε και να φρενάρουμε με τα χιονοπέδιλα, καθώς και να κατεβαίνουμε μια πλαγιά με μικρή κλίση. Είναι σημαντικό ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός να είναι ανάλογος με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά μας. Χρειαζόμαστε ένα ζεστό μπουφάν, ένα αδιάβροχο παντελόνι ή μια σαλοπέτα για σκι, προστατευτικό κράνος, σκούφο, γάντια, γυαλιά ηλίου και αντιηλιακή κρέμα.


Δείξτε μεγάλη προσοχή στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το ψύχος και ο ήλιος τον χειμώνα στο δέρμα σας. Στα μεγαλύτερα υψόμετρα η ατμόσφαιρα απορροφά λιγότερο την ηλιακή ακτινοβολία, η αντανάκλαση του ήλιου ανέρχεται στο 85%! Φροντίστε να εφαρμόζετε 30 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, την οποία πρέπει και να την ανανεώνετε κάθε 2 ώρες. Το υπερβολικό κρύο αφυδατώνει το δέρμα σας. Φροντίστε να το ενυδατώνετε επίσης σε καθημερινή βάση με μια υδατική κρέμα.
Και κάτι για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας…
Το σκι ξεκίνησε ως μεταφορικό μέσο πριν από 5.000 χρόνια, όταν οι Σκανδιναβοί έδεναν στα πόδια τους μακρόστενες ξύλινες σανίδες για να γλιστρούν στο χιόνι.


Χιόνι υπάρχει άφθονο στα χιονοδρομικά αυτή τη περίοδο, κοιτάχτε μόνο ο καιρός να είναι καλός, βρείτε παρέα, κέφι και go on & live it up!

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP

«Η ομορφιά της απλότητας»

Τα πιο απλά είναι και τα πιο αξιοσημείωτα, αυτά που χαράζονται στη μνήμη μας για πάντα και που ανακαλούμε σε κάθε δύσκολη ώρα προκειμένου να παίρνουμε δυνάμεις και να ξεπερνάμε τις ανωμαλίες που προκύπτουν στη ζωή μας.

LIVE IT UP ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«OlioVita Sun!!! Ο νέος μου σύμμαχος απέναντι στη φωτο-γήρανση.»

Το OlioVita Sun είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής που συνιστάται για τη προστασία του δέρματος από τις UVA, UVB,IR, Visible, τη φωτο-γήρανση και τη δημιουργία κηλίδων.Πρόληψη ή θεραπεία το OlioVita Sun θα είναι σύμμαχος σας στο δρόμο αυτό!