LIVE IT UP

«Βαριέσαι.. Τρόποι για να το ξεπεράσεις!»

Όλοι έχουμε νιώσει αυτό το συναίσθημα βαρεμάρας που δεν μας αφήνει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Δεν είναι, όμως, κρίμα να χάνουμε την ευκαιρία να βιώσουμε όλα τα υπέροχα συναισθήματα και ερεθίσματα που μπορεί να προσφέρει μία δραστηριότητα; Ταυτόχρονα, τις περισσότερες φορές το συναίσθημα της βαρεμάρας, συνοδεύεται από ενοχή που δεν καταφέραμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να κοιτάμε το ταβάνι. Προς αποφυγήν όλων των παραπάνω δυσάρεστων συναισθημάτων, ακολουθούν 8 τρόποι για να νικήσετε την ανία.

Βάλτε το τηλέφωνο στο συρτάρι
Αν νομίζετε ότι το αντίδοτο για τη βαρεμάρα βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο, κάνετε λάθος. Το να ανοίγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος και να μη σας αφήσει να χαλαρώσετε.

Προτιμήστε να διαβάσετε τον τηλεφωνικό κατάλογο
Έρευνες έχουν συνδέσει μία ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην βαρεμάρα και τη δημιουργικότητα. Για την ακρίβεια, έρευνα που έγινε από τον ψυχολόγο Σάντι Μαν και προέτρεπε τους συμμετέχοντες να κάνουν κάτι πολύ βαρετό, πριν δοκιμάσουν να κάνουν κάτι δημιουργικό, όπως να διαβάσουν τον τηλεφωνικό κατάλογο, ενίσχυε τη δημιουργικότητα των ατόμων.

Κάντε μία δραστηριότητα που θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε
Μπορεί το ένστικτό σας να σας λέει να μείνετε ξαπλωμένοι στον καναπέ και να δείτε τηλεόραση, αλλά μία τέτοια δραστηριότητα δεν θα σας αφήσει να χαλαρώσετε. Προτιμήστε να διαλέξετε κάτι που μακροπρόθεσμα θα σας ωφελήσει, όπως η μαγειρική, το πλέξιμο ή τη γιόγκα. Η ικανοποίηση που θα σας προσφέρουν τέτοιου είδους δραστηριότητες θα σας γεμίσουν με χαρά και δεν θα σας αφήσουν κανένα περιθώριο για να βαρεθείτε.

Ζήστε στο «εδώ και τώρα»


Σε μία εποχή που ο καταιγισμός πληροφοριών είναι συνεχής, είναι δύσκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να σκέφτεστε συνέχεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Με τον τρόπο αυτό, όμως, καταλήγετε να μην απολαμβάνετε καμία στιγμή. Ακόμα κι αν βαριέστε, προσπαθήστε να απολαύσετε αυτές τις στιγμές που δεν κάνετε απολύτως τίποτα.

Σβήστε υποχρεώσεις από τη λίστα σας
Επειδή βαριέστε να κάνετε το οτιδήποτε δεν σημαίνει ότι έχετε απαλλαγεί μια για πάντα και από τις υποχρεώσεις που έχετε και τις δουλειές που πρέπει να κάνετε. Μην αφήσετε το αίσθημα της ανίας να μετατραπεί σε αναβλητικότητα και διαγράψτε μερικές υποχρεώσεις από τη λίστα σας.

Δημιουργήστε ένα λειτουργικό περιβάλλον
Όταν οι βαθμοί πέφτουν και η παραγωγικότητα στη δουλειά μειώνεται αισθητά, έχει έρθει η στιγμή για να εξετάσετε κατά πόσο το περιβάλλον σας, σας βοηθά να βγείτε από την βαρεμάρα και να σας κινητοποιήσει.

Το συναίσθημα της πολλής βαρεμάρας είναι αληθινό
Πολλές φορές τα «συμπτώματα» τη βαρεμάρας μπορεί να θυμίζουν αυτά της κατάθλιψης και είναι σημαντικό να μπορεί να διαχωρίσει κανείς αυτά τα δύο συναισθήματα. Σύμφωνα με έρευνα οι άνθρωποι που βαριούνται αντιμετωπίζουν προβλήματα με το περιβάλλον, ενώ εκείνοι που πάσχουν από κατάθλιψη θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι.

 

 

Να θυμάστε ότι πάντοτε κάνετε κάτι
Ακόμα κι όταν δεν κάνετε τίποτε, κάτι είναι κι αυτό! Κάνετε μία επιλογή να μην ασχοληθείτε με τίποτα από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας και να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, στην αναπνοή σας, στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Και ακόμα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Go on Lifestyle

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP

«Η Υπογονιμότητα, η συναισθηματική εγγύτητα και η ευθύνη»

Η οικονομική κρίση, η ανεργία και όλα τα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά φαινόμενα της σύγχρονης εποχής δρουν ανασταλτικά της απόφασης του ζευγαριού για να τεκνοποιήσει και να περάσει στην δεύτερη φάση του κύκλου ζωής της οικογένειας... Αλλά ας μην γελιόμαστε... τα περισσότερα ζευγάρια κρύβονται πίσω από τα παραπάνω γιατί φοβούνται την συναισθηματική εγγύτητα αφενός και την ευθύνη αφετέρου...