ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Τριχόπτωση, το φαινόμενο του Φθινοπώρου.. Αντιμετώπισέ το!»

Ο άνθρωπος έχει συνολικά 5 εκατ. τρίχες στο σώμα του, εκ των οποίων το 1 εκατ. βρίσκεται στο κεφάλι. Τα μαλλιά μας δεν αποτελούν περισσότερες από 150 χιλιάδες τρίχες. Και στα δύο φύλα η ζωή της τρίχας είναι η ίδια και η πορεία της ακολουθεί τρία στάδια.

Το πρώτο είναι το στάδιο της ανάπτυξής της και διαρκεί περίπου 3-4 χρόνια. Το δεύτερο στάδιο είναι το στάδιο προετοιμασίας του κεφαλιού για την πτώση της τρίχας. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι αυτό της αναστολής της τριχοφυΐας και της πτώσης των τριχών. Καθημερινά ο άνθρωπος χάνει συνολικά 100 τρίχες και αυτό είναι φυσιολογικό. Η πτώση περισσοτέρων τριχών μπορεί να κρύβει είτε παθολογικά είτε φυσιολογικά αίτια.

Τα αίτια της τριχόπτωσης τοποθετούνται στη γενικότερη υγεία του ατόμου, ενώ η πάθηση χαρακτηρίζεται από εποχικότητα. Έχει παρατηρηθεί ότι την άνοιξη και το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, ενώ είναι μακρότερη και σε διάρκεια. Ειδικότερα στις γυναίκες το φθινόπωρο τα μαλλιά είναι πιο ταλαιπωρημένα από την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ συνήθως ακολουθούν αυστηρές δίαιτες που τους στερούν βασικές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας.

Τέλος, το φθινόπωρο είναι μία εποχή με ιδιαίτερο άγχος, καθώς υπάρχει η ξαφνική ένταξη σε γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής που επηρεάζουν την ψυχολογία και ως εκ τούτου, την ανάπτυξη της τρίχας. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις γυναίκες και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για να «έχετε το κεφάλι σας ήσυχο»!

  • Υιοθετήστε σωστές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες: Μην παραλείπετε την καθημερινή άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που θα σας χαρίσουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • Πιείτε άφθονο νερό: Το νερό είναι γνωστό ότι μόνο καλά μπορεί να δώσει στον οργανισμό μας. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού θα χαρίσει υγεία και λάμψη στα μαλλιά σας.
  • Μην παραλείπετε την τακτική περιποίηση μαλλιών: Ο ήλιος και η υπεριώδης ακτινοβολία φθείρουν την τρίχα και την ταλαιπωρούν. Εφαρμόστε αντηλιακή προστασία και στη συνέχεια, ενυδατική λοσιόν.
  • Αποφύγετε τα πολύ «βαριά» καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Μην επιβαρύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και αυξημένης χημικής παρέμβασης.

 

Go on Lifestyle

 

ΠΗΓΗ

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ρετινόλη, η βιταμίνη του γερασμένου δέρματος αλλά και όχι μόνο…»

Ενισχύει τη πυκνότητα της επιδερμίδας, η οποία γίνεται λεπτότερη κατά τη γήρανση, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών από ηλιακό έγκαυμα, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα.