BRANDS GUIDE GO ON LIFESTYLE

«Το γούρι της χρονιάς απο τη συλλογή «Dora Mibow».. Το κόσμημα συναντά τη δημιουργικότητα»

Η Ντόρα Μιχαλάκη είναι ένα νέο και τρομερά ταλαντούχο κορίτσι, γεννημένο και μεγαλωμένο στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο, αλλά παρά την αγάπη της για τη μουσική, αποφάσισε να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στο κόσμημα, σε ένα χώρο εξίσου δημιουργικό αλλά τελείως διαφορετικό.
Έτσι ξεκίνησε να φοιτά σε σχολή αργυροχρυσοχοίας της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, αλλά στόχος της είναι να αποκτήσει το δικό της προσωπικό χώρο .
Όταν την γνωρίσεις θα καταλάβεις αμέσως την αγάπη που έχει σε αυτό που κάνει και την όρεξή της για δημιουργία.


Ώς καλλιτεχνική φύση, αγαπημένο της στέκι είναι τα μαγαζιά στο μεταξουργείο, που δεν είναι «κυριλλέ» όπως λέει. Τη συναντάς σε διάφορα δρώμενα της πόλης, συναυλίες, εκθέσεις, ενώ με τη πρώτη ευκαιρία απο θέμα χρόνου, της αρέσει να πηγαίνει θέατρο και σινεμά.

Μπορείς να δείς περισσότερα για τη δουλειά της στο facebook: Dora Mibow και στο instagram: doramibow

Τί σε κέρδισε στο κόσμημα και πόσο καιρό ασχολείσαι με αυτό?
Πραγματικά δεν μπορώ να σου πώ τι ακριβώς με έχει κερδίσει στο κόσμημα, σίγουρα το δημιουργικό κομμάτι. Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πώ είναι οτι απολαμβάνω πολύ αυτό που κάνω.. Με γεμίζει απόλυτα!!!


Τί σε κάνει να ξεχωρίζεις στο χώρο? Έχεις κάποια γραμμή που ακολουθείς στη συλλογή σου και σε κάνει μοναδική?
Μεγάλη κουβέντα να ξεχωρίζεις! Η κάθε σχεδιάστρια έχει το δικό της προσωπικό ύφος και το κοινό το οποίο την στηρίζει! Μου αρέσουν οι απλές γραμμές και η μονοχρωμία στις συνθέσεις.
Το κόσμημα που φτιάχνω θα το χαρακτήριζα με μια λέξη μινιμαλιστικό και τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι πολύ συγκεκριμένα.Το ασήμι είναι το βασικό μέταλλο που δουλέυω.

Σε καιρούς κρίσης και οικονομικής στενότητας, σε τρομάζει η εξέλιξή σου στο μέλλον?
Η κρίση είναι αυτή που έχει κάνει τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς! Τα χέρια μας μπορούν να κάνουν μαγικά πράγματα! Ίσως αν δεν υπήρχε η κρίση να ήταν όλα πολύ πιο εύκολα στο εμπορικό κομμάτι. Στο δημιουργικό όμως δεν παίζει κανένα ρόλο! Ίσα ίσα σε πεισμώνει να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο!

Ποιά είναι τα άμεσα σχέδιά σου?
Αυτή την περίοδο πειραματίζομαι με τις πιο σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων, όπως lazercut ,3d printer κτλ .Οι επόμενες συλλογές θα είναι σίγουρα επηρεασμένες απο αυτό. Χαρακτιριστικό δείγμα είναι το γούρι που σχεδίασα για το 2017 το οποίο κατασκευάστηκε με lazercut.

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
GO ON LIFESTYLE

Έχεις ραντεβού .. Οργανώσου!!!

Έχω καταλήξει ότι ο λόγοι που θα καθυστερήσουμε ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το πόσο οργανωτικοί είμαστε στη καθημερινότητα μας. Έχει να κάνει ξεκάθαρα στο πόσο άνετα νιώθουμε με την εικόνα μας και τη διαχείριση του χρόνου μας. Σκέφτηκα πως με τρία απλά βήματα θα απολαμβάνετε τη κάθε σας στιγμή, θα είστε πάντα σε ετοιμότητα και δεν θα χρειάζεται να επιστρατεύετε κοινές και φτηνές δικαιολογίες για την αργοπορία σας