ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Τι είναι serum… Εκεί γύρω στα 30 είναι η κατάλληλη ώρα να τον γνωρίσεις!»

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δεχθεί άπειρες φορές αυτή την ερώτηση από γυναίκες… σαν αισθητικός, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι οροί, τα serum, είναι το φάρμακο της επιδερμίδας μας, που βοηθάει στην διατήρηση της καλής υγείας και της νεότητας του δέρματος. Όταν λοιπόν, η επιδερμίδα του προσώπου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα προτείνουμε τον ανάλογο ορό που θα τη βοηθήσει πιο γρήγορα να επανέλθει. Εκεί γύρω στα 30… όταν καταλάβουμε ότι οι ενυδατικές μας κρέμες δεν ανταποκρίνονται πια το ίδιο όπως στο παρελθόν ή ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας έχουν αυξηθεί τότε ήρθε σίγουρα η ώρα να βάλουμε στη ζωή μας τα serum. Όλα αυτά σε συνδιασμό με το άγχος, τη κακή διατροφή και την ατμοσφαιρική ρύπανση κάνουν αναγκαία την χρήση τους.
serum1Οι οροί είναι συμπυκνωμένα προϊόντα, η δράση τους και η απόδοση τους είναι πολύ πιο ενισχυμένη σε σχέση με τις κρέμες και αυτό γιατί διαθέτουν υψηλή συγκέντρωση ανώτερης ποιότητας δραστικά συστατικά. Χάρη στη λεπτόρρευστη υφή τους και στη μικρομοριακή μορφή των δραστικών συστατικών και των βιταμινών είναι ικανοί να διαπεράσουν πολύ γρήγορα και να δράσουν σε πολύ βαθύτερα στρώματα από ότι μια κρέμα.
Η δράση τους είναι ξεκάθαρα λοιπόν εσωτερική, γι’ αυτό και οι οροί δεν αντικαθιστούν τις κρέμες, αντίθετα πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με αυτές. Μόνο σε πολύ λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να μπει ένας ορός δίχως ενυδατική από πάνω, στους υπόλοιπους τύπους δέρματος είναι απαραίτητη η χρήση της ενυδατικής, γιατί οι οροί δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπίδια με αποτέλεσμα αν δεν μπει ενυδατική στην επιφάνεια του δέρματος να υπάρχει η αντιαισθητική αίσθηση τραβήγματος…
Από μόνοι τους σίγουρα οι οροί δε κάνουν μαγικά γι’ αυτό θα πρέπει να είστε τακτικές… Η χρήση τους γίνεται πάντα πρωί, βραδύ σε καθαρό δέρμα, σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ. Η ποσότητα πρέπει να είναι μικρή, την οποία την απλώνουμε, ΔΕΝ κάνουμε μασάζ, σε δευτερόλεπτα έχει περάσει εσωτερικά και στη συνέχεια ακολουθεί η κρέμα.


Η επιλογή του είδους του ορού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος, υπάρχουν διαφορετικοί οροί που μπορούν να είτε να ενυδατώσουν, είτε να δώσουν λάμψη, είτε να αποχρωματίσουν τις πανάδες, είτε να δώσουν σύσφιξη στην επιδερμίδα και στο περίγραμμά , είτε να ενεργοποιήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να γίνει και χρήση δυο διαφορετικών ορών μέσα στη μέρα. Επίσης η χρήση τους σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι παρωδική καθώς ένας ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία, που όταν δώσει τη λύση του προβλήματος μπορεί στη συνέχεια να διακοπεί η χρήση του. Όλα εξαρτώνται πάντα από τις ανάγκες που έχει η κάθε επιδερμίδα ξεχωριστά.
Μια συμβουλή αισθητικού για το τι είδος ορού έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας σίγουρα θα βοηθήσει.

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ήλιος και Πανάδες!»

100% πρόληψη είναι λίγο δύσκολο να γίνει καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που μας περιλούζει με ο ήλιο όλο το χρόνο. Φροντίστε όμως, να καταλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά, να αποφεύγετε τη χρήση καλλυντικών με οινόπνευμα.