ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Λεμφικό μασάζ. Ο πιο ανώδυνος και χαλαρωτικός τρόπος για διώξεις τη κυτταρίτιδα και τις τοξίνες από τον οργανισμό σου!”

Είναι μια από τις top 3 επιλογές για να απομακρύνεις κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος και να απαλλαχτείς από την κατακράτηση υγρών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακούγεται σχεδόν φανταστικό και πολύ απολαυστικό, ότι ένα είδος μάλαξης μπορεί να σμιλέψει το σώμα μας και να απομακρύνει τη κυτταρίτιδα και τα άλλα προβληματάκια που μας αγχώνουν με την εικόνα του σώματος μας και όχι μόνο, το λεμφικό μασάζ βοηθάει στη συνολική υγεία του οργανισμού και εντείνει το μεταβολισμό μας.
Με λίγα λόγια τι είναι το λεμφικό μασάζ… Το λεμφικό μασάζ λοιπόν είναι ένα είδος μάλαξης, συγκεκριμένα είναι η πιο ήπια μάλαξη και αυτό γιατί τα λεμφικά και τριχοειδή αγγεία είναι τόσο λεπτά και ευαίσθητα ως προς τα αιμοφόρα αγγεία που μόνο ήπιες και απαλές κινήσεις επιτρέπουν. Ακολουθείτε μόνο ανοδική φορά σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη μασάζ, σε όλο το κορμό του σώματος ακόμα και στο πρόσωπο, γι’ αυτό και δε προκαλείται χαλάρωση του δέρματος σε σχέση με άλλα είδη μασάζ.

 ♦ Σκοπός της ήπιας αυτής μάλαξης είναι διέγερση της κυκλοφορίας της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού. Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, δηλαδή τα απόβλητα του οργανισμού μας, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα. Η αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος είναι αναγκαία να γίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεδομένου ότι εκτιθέμεθα σε χιλιάδες τοξίνες καθημερινά, γι’ αυτό είναι απαραίτητο το λεμφικό σύστημα να αποστραγγίζεται ώστε να μειώσουμε το κίνδυνο βλάβης στο ανοσοποιητικό σύστημα.

 ♦ Το λεμφικό μασάζ απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα σε γυναίκες. Δεν υπάρχει περιορισμός, από την εφηβεία μπορεί κάποια γυναίκα να κάνει λεμφικό μασάζ για να μειώσει τη κατακράτηση υγρών. Είναι ιδανικό επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετα από αυτή. Ανάλογα με τη περίπτωση και το βαθμό της κυτταρίτιδας, αν υπάρχει, είναι σωστό να γίνετε σε συνεργασία με το μασάζ κυτταρίτιδας.

♦ Επίσης ανάλογα με το τι θέλουμε να πέτυχουμε σε κάθε περίπτωση η συχνότητα αλλάζει, δηλαδή αν έχουμε ένα στόχο, όπως να σμιλέψουμε ένα σώμα και να απομακρύνουμε τη κυτταρίτιδα ή να μειώσουμε τη κατακράτηση υγρών, η συχνότητα των συνέδριων θα πρέπει να είναι κοντά η μια στην άλλη. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συντήρηση του σώματος μας και της καλής μας υγείας μας τότε η συχνότητα μπορεί να είναι πιο αραιή. Αν θέλουμε να το κάνουμε για χαλάρωση…και παράλληλα να επωφεληθούμε από όλα τα υπόλοιπα ευεργετικά αποτελέσματα που μας προσφέρει τότε τη συχνότητα την επιλεγεί ο καθένας μονός του!

 ♦ Παράλληλα με το λεμφικό μασάζ μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε τον οργανισμό σας..
1) Πίνετε άφθονο νερό.
2) Τρώτε πράσινα λαχανικά, ή χλωροφύλλη βοηθάει στο να καθαριστεί η λέμφος σας.
3) Ξηρό τρίψιμο πριν το ντους. Σε στεγνό δέρμα με μια φυσική βούρτσα βουρτσίστε το δέρμα σας με κυκλικές ανοδικές κινήσεις από τα πόδια στον κορμό και από τα δάχτυλα των χεριών στο στήθος, όπως οι λεμφαδένες ρέουν προς την καρδιά. Να θυμάστε, μόνο ανοδικές κινήσεις δεν επιστρέφετε προς τα πίσω, μπορείτε να κάνετε επαναλήψεις άλλα πάντα θα ξεκινάτε από κάτω προς τα πάνω!

Το λεμφικό μασάζ δεν ενδείκνυται σε σοβαρές παθολογικές περιπτώσεις όπως θρομβώσεις, όγκους κλπ.

Γωγώ Μπόγρη / Αισθητικός – Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ρετινόλη, η βιταμίνη του γερασμένου δέρματος αλλά και όχι μόνο…»

Ενισχύει τη πυκνότητα της επιδερμίδας, η οποία γίνεται λεπτότερη κατά τη γήρανση, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών από ηλιακό έγκαυμα, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Tips για λαμπερό μαύρισμα..»

Βάζοντας πάνω από όλα την υγεία μας η διατροφή δεν είναι μέσο μόνο για ένα λαμπερό και έντονο μαύρισμα, αλλά πρωτίστως αποτελεί τρόπο πρόληψης από της πιο συχνής μορφή καρκίνου, του καρκίνου του δέρματος..