0
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χαιρόμαστε τον ήλιο με προσοχή και προστασία από τη UVA και UVB ακτινοβολία!»

Όλοι περιμένουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που θα έρθουν… είναι αλήθεια ότι ο ήλιος μας ανεβάζει τη διάθεση! Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένα μη προστατευμένο δέρμα σε μόλις 15 λεπτά μπορεί να υποστεί βλάβη.
Η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, τις ηλιακές αλλεργίες, την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων.
Χρησιμοποιώντας αντηλιακά, προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου , μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο χωρίς φόβο.

Ο ήλιος εκπέμπει τρεις διαφορετικούς τύπους ακτινοβολίας UV: UVA, UVB και UVC.
Οι UVC με το μικρό μήκος κύματος είναι ο πιο επιβλαβής τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας. Δε μας απασχολεί τόσο καθώς φιλτράρεται πλήρως από την ατμόσφαιρα και δεν φτάνει στην επιφάνεια της γης.
Οι UVB (Το Β αντιπροσωπεύει το έγκαυμα Burning). Είναι μεσαίου μήκους κύματος, πολύ δραστικός τύπος ακτινοβολίας υπεύθυνος για το μαύρισμα και τα εγκαύματα, αλλά δεν μπορεί να διεισδύσει πέρα από τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος. Είναι έντονη η δράση τους τις μεσημεριανές ώρες μεταξύ 10-2 .

Το σχετικά μεγάλο μήκος κύματος UVA αντιστοιχεί περίπου στο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φθάνει στην επιφάνεια της Γης. Το Α αντιπροσωπεύει την γήρανση (Ageing). Μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και είναι υπεύθυνο για τη πρόωρη γήρανση του, καθώς καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Οι UVA ακτίνες σε αντίθεση με τις UVB, φτάνουν στη γη όλο το χρόνο με την ίδια ένταση όλη την ημέρα.

Υ.Γ. Και για να μη λέμε μόνο τα μειονεκτήματα του ηλίου… λίγα μόνο λεπτά (10 με 15) έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά για να παράγουν οι ακτίνες UVB τη μαγική βιταμίνη D ή αλλιώς τη βιταμίνη του ήλιου και να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού στη συγκεκριμένη βιταμίνη, η οποία δυναμώνει τα οστά, τα δόντια, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και άλλα πολλά…

Γωγώ Μπόγρη – Αισθητικός

www.goonlifestyle.com

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty

Ξεκίνησα σπουδάζοντας Λογιστική, σύντομα όμως συνηδητοποίησα ότι οι αριθμοί και η κλεισούρα του γραφείου δεν με αντιπροσωπεύουν. Δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα στο χώρο των πωλήσεων ενα κατάστημα καλλυντικών στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω τί μου αρέσει.. Ο κόσμος της ομορφιάς με κέρδισε!!! Έπειτα απο σεμινάρια επάνω στο μακιγιάζ και στο marketing, για εφτά περίπου χρόνια δούλεψα με χιλιάδες γυναίκες, μέσω μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τις γυναίκες ένιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω με ακόμα περισσότερες.. Το “Go on Lifestyle” μου δίνει την ευκαιρία καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτές και μέσω των καταξιωμένων συνεργατών μου, ο καθένας στον τομέα του, να προσπαθώ να ομορφαίνω την καθημερινότητά τους.

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Βάλε τη lotion στη ζωή σου!»

Αρχικά, οι τονωτικές lotion συσφίγγουν τους διεσταλμένους πόρους (τους πόρους δηλαδή που είναι ορατά πιο ανοιχτοί στην επιφάνεια του δέρματος), που έχουν διασταλεί από το καθαριστικό προϊόν που έχουμε χρησιμοποιήσει.