LIVE IT UP

«Ευκολότερη προσρμογή στη δουλειά μετά τις διακοπές»

Δεν είσαι η μόνη! Να ξέρεις πως η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα μετά τις διακοπές είναι μια διαδικασία που δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν όσο και αν αγαπάει τη δουλειά του. Είναι λογικό ότι το σώμα, το μυαλό και η ψυχή σου, θα χρειαστούν το χρόνο τους για να μεταβούν στη νέα πραγματικότητα μετά τις διακοπές.

♦ Το πιο πιθανό είναι ότι είχες διαφορετικό πρόγραμμα στις διακοπές σου από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Μπορεί να ξενυχτούσες μέχρι αργά με συγγενείς και φίλους και πολλές φορές ίσως και να ξυπνούσες μόνο όταν αισθανόσουν ότι έχεις χορτάσει ύπνο. Αυτό όμως δυστυχώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μία-δυο μέρες πριν επιστρέψεις στη δουλειά βάλε ξυπνητήρι, την ώρα που το ρύθμιζες για να ετοιμαστείς για δουλειά, ενώ προσπάθησε να κοιμηθείς το βράδυ, την ώρα που κοιμάσαι όταν δουλεύεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις πάλι το βιολογικό σου ρολόι, και να μην αισθάνεσαι τόσο χάλια την πρώτη μέρα που θα επιστρέψεις στο γραφείο!

♦ Όταν επιστρέψεις στο γραφείο μετά από μέρες ή και εβδομάδες που μπορεί να έλειπες, ο όγκος της δουλειάς που θα σε περιμένει μπορεί να είναι τόσο μεγάλος που ίσως να σε καταρρακώσει ψυχολογικά και να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.Το πιο έξυπνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις σιγά, για να βρεις του ρυθμούς σου. Μην ξεχνάς ότι και οι αθλητές πριν ξεκινήσουν τη βασική τους προπόνηση, κάνουν ένα χαλαρό ζέσταμα. Αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ. Τσέκαρε τα ηχητικά σου μηνύματα, τα e-mails σου, και κάνε μία λίστα με τις επείγουσες εκκρεμότητες και όλα αυτά που πρέπει να κάνεις. Όλο αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να βρεις τη χαμένη σου φόρμα, θα σε ξαναβάλει σε λογική προγράμματος και θα επιστρέψεις στη δουλειά με άλλη φόρα και με άλλη όρεξη.

Δημιούργησε ζεστό κλίμα στη δουλειά. Είτε είσαι η διευθύντρια είτε είσαι υπάλληλος, ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσαρμοστείς πιο εύκολα είναι να περάσεις από τα γραφεία όλων των συναδέλφων σου να τους χαιρετήσεις, να τους ρωτήσεις πως περάσαν στις διακοπές τους, και μετά να περάσεις στα επαγγελματικά σας θέματα. Μην ξεχνάς πως όσο δύσκολο είναι για εσένα είναι και για αυτούς.

Άμεση Επιστροφή στο γυμναστήριο. Ένας ακόμα παράγοντας που σε κάνει να αισθάνεσαι λιγάκι έξω από τα νερά σου, είναι και ο παράγοντας διατροφή και άσκηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, στις διακοπές έφαγες πιο άτσαλα, και φυσικά έκανες τις μικρές και τις μεγάλες παρασπονδίες σου. Οι υψηλές ποσότητες λιπαρών φαγητών που μπορεί να κατανάλωσες έχουν επίπτωση και στην ευεξία σου, ειδικά αν δεν έχεις συνηθίσει να τρως έτσι. Ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι δεν είσαι έτοιμη να συνδυάσεις επιστροφή στη δουλειά, με ταυτόχρονη επιστροφή στο γυμναστήριο θα ήταν ότι καλύτερο για την ευεξία και την τόνωση σου να το κάνεις. Μόλις περάσουν οι πρώτες 2-3 δύσκολες μέρες, θα αισθανθείς άλλος άνθρωπος!

Μπορεί οι διακοπές να έχουν τελειώσει, μπορείς όμως μερικά πράγματα που έκανες στις διακοπές να τα συνεχίσεις. Το Σάββατο μπορείς να πας ακόμα για μπάνιο και χαλάρωση στην παραλία, και την Παρασκευή το βράδυ που θα βγεις παράγγειλε ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ σαν αυτά που έπινες στο νησί. Μπορείς να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου με το να τρως παγωτό σορμπέ, ή καλοκαιρινούς φρουτοχυμούς που σου θυμίζουν καλοκαίρια, ακρογιαλιές και αστέρια. Προσπάθησε να βρίσκεις μισή ώρα την ημέρα για να διαβάζεις, όπως έκανες και στις διακοπές… Αυτό που είναι το πιο σημαντικό, είναι να μπορέσεις να εφαρμόσεις μερικές αγαπημένες συνήθειες των διακοπών στο τωρινό σου πρόγραμμα. Και έτσι θα έχεις πάντα μία μικρή αίσθηση διακοπών…

Καλή σεζόν!!!

Go on Lifestyle

ΠΗΓΗ

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
GO ON LIFESTYLE LIVE IT UP

«Fashionistas.. Μάθε τι είναι μόδα»

«Μόδα δεν είναι απλά και μόνο τα φορέματα που βλέπουμε σε κάθε κολεξιόν. Η μόδα υπάρχει στον αέρα, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες του καθενός, ο τρόπος που ζει και συμπεριφέρεται. Αυτό που συμβαίνει κάθε στιγμή είναι μόδα».