ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ποιο δέρμα χαρακτηρίζεται ασφυξιακό… μπορεί να έχεις και να μη το ξέρεις.”

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα ή μικτό λιπαρό τότε δώσε προσοχή!
Πολλές φορές έχω συναντήσει γυναίκες με δέρματα που ενώ έχουν λιπαρότητα έχουν παράλληλα και ξηρότητα στην επιδερμίδα, που ενώ βάζουν ενυδατική νοιώθουν ότι δε λειτουργεί… γι’ αυτό λοιπόν γράφω δυο λόγια για έναν τύπο δέρματος που πολλές γυναίκες δε ξέρουν ότι τον έχουν ή ακόμα δε μπορούν να το περιγράψουν.
Ένα λιπαρό δέρμα ή ένα μικτό λιπαρό μπορεί να θεωρείτε αρκετά ανθεκτικό που δύσκολα μπορεί να κάνει ρυτίδες, αλλά παράλληλα είναι και ένα δέρμα που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας.
Στο λιπαρό δέρμα οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν, με αποτέλεσμα να έχουμε υπερέκκριση σμήγματος, αν λοιπόν αυτός ο τύπος δέρματος δε καθαρίζεται σωστά καθημερινά το σμήγμα εγκλωβίζεται στους πόρους και τους φράσσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φαγέσωρες οι οποίοι αν δε καθαριστούν και παραμείνουν στην επιδερμίδα μπορεί να γίνουν κύστες και κεχρία. Αυτός λοιπόν είναι ένας βασικός λόγος που ένα λιπαρό ή μικτό λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει ασφυξίακο δέρμα.
Το ασφυξίακο δέρμα οπότε χαρακτηρίζεται από φραγμένους πόρους, η όψη του είναι θαμπή, η επιφάνεια του μπορεί να είναι ανώμαλη. Το πάχος της επιδερμίδας επίσης αυξάνεται λόγω της υπερκεράτωσης, διότι τα κερατινοκύτταρα συσσωρεύονται σε στρώσεις στην επιφάνεια του δέρματος και έτσι την αυξάνουν σε πάχος, με αποτέλεσμα η εισχώρηση των ενυδατικών προϊόντων να είναι αδύνατη όπως και η οξυγόνωση της επιδερμίδας. Στα δέρματα αυτά πολλές φορές μπορεί να υπάρχει τριχοφυΐα και τάση για ακμή. Επίσης λόγω της υπερκεράτωσης μπορεί να εμφανιστεί σε κάποια σημεία επιφανειακή ξηρότητα.
Ασφυξιακό, μπορεί όμως να γίνει και ένα δέρμα από λάθος επιλογή καλλυντικών προϊόντων, από κακή διατροφή πλούσια σε λίπος, από έλλειψη ύπνου, κάπνισμα, έλλειψη φυσικής ζωής, δυσκοιλιότητα. Όλα αυτοί οι παράγοντες στερούν το οξυγόνο από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα την ασφυξία της.
Τι μπορείτε να κάνετε μονοί σας για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας…
Αρχικά, σωστός καθημερινός καθαρισμός! Αν έχετε κάνει μακιγιάζ αρχικά με ένα sensitive cleansing gel κάνετε ντε μακιγιάζ, το ξεπλένεται με νερό και στη συνέχεια κάνετε τη δεύτερη φάση καθαρισμού με έναν αφρό καθαρισμού, το ξεπλένεται και αφού σκουπιστείτε, τοποθετείτε ταμποναριστά τη lotion. Αν δεν έχετε κάνει μακιγιάζ, τότε μπορεί να μείνετε στο καθαρισμό με αφρό και στη συνέχεια lotion. Αποφεύγετε τις λιπαρές κρέμες, προτιμάτε ίσως τις κρέμες που έχουν μέσα ένα ποσοστό οξέων φρούτων το χειμώνα ή για το βράδυ. ΌΧΙ στα λιπαρά make up. Προσοχή στις αντηλιακές κρέμες να μην είναι λιπαρές!
Η αισθητικός σίγουρα θα σας βοηθήσει ανάλογα με τη κατάσταση που βρίσκετε η επιδερμίδα σας και την εποχή με τις κατάλληλες θεραπείες. Το χειμώνα με την εφαρμογή οξέων 20% στην επιδερμίδα για να απομακρύνει τη κεράτινη στοιβάδα και να γίνει απεμπλοκή του σμήγματος. Την άνοιξη και το καλοκαίρι πριν από το βαθύ καθαρισμό θα βοηθήσει να γίνει ίσως μια ήπια απολέπιση ενζύμων.
Ζητήστε τη συμβουλή αισθητικού για τη σωστή διάγνωση του δέρματος, την επιλογή ειδικών προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης και τις εφαρμογές που μπορούν γίνουν για την επαναφορά του δέρματος σας.
Γωγώ Μπόγρη – Αισθητικός
  gogo-mp@hotmail.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Η μαγική βιταμίνη C! Η super βιταμίνη που καταπολεμά την αντιγήρανση και φωτογήρανση.”

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην κοσμετολογία η βιταμίνη C είναι το πιο δραστικό συστατικό στο τομέα της αντιγήρανσης, από τα πιο ισχυρά και γνωστά αντιοξειδωτικά, βοηθάει σημαντικά στη αντιμετώπιση της καταστροφικής δράσης των ελευθέρων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρά μας και στη καταπολέμηση των σημαδιών της φωτογήρανσης.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χαιρόμαστε τον ήλιο με προσοχή και προστασία από τη UVA και UVB ακτινοβολία!”

Η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, τις ηλιακές αλλεργίες, την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων.