ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Παιδική διατροφή / Γεύματα στο σχολείο»

Τα γεύματα του παιδιού στο σχολείο σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.»Παραμονεύουν»  πειρασμοί  (σφολιάτες, γλυκά, αναψυκτικά κτλ) οι οποίοι από το ξεκίνημα της ημέρας «φορτώνουν » θερμίδες την ημερήσια διατροφή του παιδιού και οδηγούν αναπόφευκτα στην αύξηση του βάρους του.

Ωστόσο με τη σωστή οργάνωση και κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αποφευχθούν τα λάθος γεύματα στο σχολείο. Ας δούμε πως:

  • Κατάλληλη οργάνωση με σκεύη και τάπερ που είναι εύκολα στη μετακίνηση και στη χρήση τους.
  • Αν υπάρχει δυνατότητα όλα τα τρόφιμα να είναι έτοιμα προς κατανάλωση(πλυμένα , κομμένα σε κομματάκια) και εύκολα να καταναλωθούν.
  • Οι σπιτικές παρασκευές είναι ότι καλύτερο σε τρόφιμα  όπως  κέικ ,πίτσα ,πίτες ,γλυκά καθώς και σε ποσότητα που το παιδί μπορεί να τα μοιραστεί ενδεχομένως και με συμμαθητές του για να νιώσει πιο άνετα με την κατανάλωση τους.
  • Οι καλύτερες επιλογές για το πρώτο -μεγάλο διάλειμμα είναι κουλούρι Θεσσαλονίκης ,τόστ (άπαχο τυρί-βραστή γαλοπούλα) ,μπάρες δημητριακών+φρούτο , γιαούρτι +κράκερς, σταφιδόψωμο
  • Στα υπόλοιπα διαλείμματα τα καλύτερα σνακ είναι γιαουρτάκια, αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς(άψητους/ανάλατους) ,μαύρη σοκολάτα(συσκευασία 30γρ.), λωρίδες κίτρινου τυριού συσκευασία.
  • Αν χρειαστεί να μπει κυρίως γεύμα στην περίπτωση του ολοήμερου ιδανικές επιλογές είναι άπαχο κρέας/κοτόπουλο κομμένα ήδη,ζυμαρικά χωρίς βαριές σάλτσες, λαδερά λαχανικά και όσπρια επίσης χωρίς πολύ σάλτσα για να είναι εύκολα στην μεταφορά και κατανάλωση με συνοδεία άπαχου τυριού/σαλάτας/λεπτής φ.ψωμί και φυσικά σύνθετες παρασκευές(παστίτσιο) σε μικρές μερίδες.
  • Οι χυμοί καλό θα είναι να επιλέγονται χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τα αναψυκτικά να αποφεύγονται.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ηλία Ευαγγελία
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής-Πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών.
evagelia1980@windowslive.co

 www.goonlifestyle.com

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE