ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Λαιμός και ντεκολτέ… απέφυγε τη φθορά του χρόνου!»

Δώσε λίγο παραπάνω προσοχή από νωρίς… πριν αρχίσει να φαίνεται ότι αυτή η περιοχή σε έχει ανάγκη.

Η περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ είναι τόσο σημαντική όσο και η περιποίηση του προσώπου και αυτό γιατί η φθορά στα συγκεκριμένα σημεία με τη πάροδο του χρόνου είναι εμφανείς και αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα. Γι’ αυτό λοιπόν και σε αυτή τη περίπτωση η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση. Έχετε κατά νου ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι η προέκταση του προσώπου μας, μια περιοχή αρκετά λεπτή και ιδιαίτερα εύθραυστη, καθώς δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό σμηγματογόνων αδένων, θα πρέπει λοιπόν η φροντίδα τους να είναι καθημερινή όπως και του προσώπου, η διαδικασία καθαρισμού και ενυδάτωσης να μη σταματάει μηχανικά μέχρι το πιγούνι αλλά μέχρι πιο χαμηλά στο ντεκολτέ.

♦ Οπότε με το ίδιο καθαριστικό και τη τονωτική lotion που χρησιμοποιείται για το καθαρισμό του προσώπου σας, προχωράτε σε λαιμό και ντεκολτέ.
♦ Το ίδιο ισχύει και με την ενυδάτωση το serum και την ενυδατική, προτιμήστε ενυδατικές που να περιέχουν σαν δραστικό συστατικό το κολλαγόνο, τη ρετινόλη και βιταμίνη C που έχουν αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
♦ Η απολέπιση σε αυτή τη περιοχή πρέπει να είναι το ίδιο συχνή όσο και στο πρόσωπο, 1 με 2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά, προτιμήστε το ίδιο peeling του προσώπου (απλά η εφαρμογή του να γίνετε με πιο ήπιες κινήσεις γιατί η περιοχή όπως αναφέραμε είναι αρκετά λεπτή) γιατί τα peeling σώματος έχουν μεγάλους κόκκους.
♦ Η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται αν το ντεκολτέ σας είναι εκτεθειμένο και ιδιαίτερα αν έχετε προδιάθεση για πανάδες ή αν υπάρχει κληρονομικότητα ή αν είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Τι αποφεύγουμε
♦ Αποφεύγετε να κοιμάστε με μαξιλάρι ή έστω προτιμήστε ένα πιο χαμηλό μαξιλάρι για να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στο λαιμό και το πρόσωπο.
♦ Μη καμπουριάζετε.
♦ Αποφεύγετε επίσης να ψεκάζετε το άρωμά σας πάνω στο δέρμα σας.
♦ Αποφεύγετε καθοδικές κινήσεις από το σαγόνι προς τα κάτω καθώς απλώνετε τα ενυδατικά σας προϊόντα σε καθημερινή βάση, προσπαθήστε οι κινήσεις σας να είναι ανοδικές από το λαιμό προς το σαγόνι.

ΓΩΓΩ ΜΠΟΓΡΗ – Αισθητικός
gogo-mp@hotmail.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ρετινόλη, η βιταμίνη του γερασμένου δέρματος αλλά και όχι μόνο…»

Ενισχύει τη πυκνότητα της επιδερμίδας, η οποία γίνεται λεπτότερη κατά τη γήρανση, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών από ηλιακό έγκαυμα, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα.