ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ήλιος και Πανάδες!»

Το ότι δεν έχεις πανάδες σήμερα, δε σημαίνει ότι δε θα έχεις αύριο…
Τα τελευταία χρόνια φωνάζουμε όλοι περισσότερο για αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο… αισθητικοί, δερματολόγοι, ιατροί! (Και δεν είναι απλά μια τάση της εποχής αλλά ΑΝΑΚΓΗ!) Σκέψου μόνο, ότι αν η μητέρα σου γνώριζε τότε και σου κάλυπτε με αντηλιακή κρέμα την επιδερμίδα του προσώπου σου καθημερινά, τότε σήμερα, ίσως σε πολύ μεγάλο ποσοστό δε θα είχες αυτές τις καφέ κηλίδες στο πρόσωπο σου.

Να έχετε κατά νου, ότι η επίδραση του ηλίου στο δέρμα μας δρα αθροιστικά… Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ! To ότι βγάλατε μια πανάδα φέτος δε φταίει φυσικά που προχθές βγήκατε χωρίς αντηλιακό… Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσατε χωρίς αντηλιακό!

Το μεγαλύτερο ποσοστό που εμφανίζει μελαχρωματικά προβλήματα είναι γυναικείο και ιδιαίτερα οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Λόγω ορμονικών ανωμαλιών σε κάποιες επιδερμίδες γίνετε υπερπαραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται να πανάδες, κηλίδες και φακίδες. Σε φυσιολογικά επίπεδα φανταστείτε, η παραγωγή μελανίνης μας βοηθάει να παίρνουμε χρώμα από τον ήλιο χωρίς να παθαίνουμε εγκαύματα.
Μεγαλύτερη προσοχή όμως πρέπει να δίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, ακόμα και κατά τη διάρκεια που κάνετε χρήση αντισυλληπτικών χαπιών λόγω ορμονικών διαταραχών υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης μελαχρωματικών κηλίδων.
100% πρόληψη είναι λίγο δύσκολο να γίνει καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που μας περιλούζει με ο ήλιο όλο το χρόνο. Φροντίστε όμως, να καταλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά, να αποφεύγετε τη χρήση καλλυντικών με οινόπνευμα.

Αν οι πανάδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους χρησιμοποιήστε κρέμες και serum με βιταμίνη C, που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση κ τις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος. Μπορείτε επίσης συνδυαστικά με τα φρούτα και τα λαχανικά να καταναλώνεται και πόσιμη βιταμίνη C. Λευκαντική αγωγή στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες συνίσταται σε κάποιες περιπτώσεις.
Βιταμίνη C, Οξέα φρούτων, κρυοθεραπεία, απόξεση με μικροκρυστάλλους, Laser, φυτικά peelings, χημικά peelings, λευκαντικές θεραπείες είναι μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε ανάλογα με το είδος και με το πώς έχει διαμορφωθεί η κάθε πανάδα.

Έχετε πάντα στο μυαλό σας…
Μη χρησιμοποιείτε το περσινό αντηλιακό.
Τοποθετήστε επαρκή ποσότητα παντού.
→ H χρήση αντηλιακού πρέπει να γίνετε 20΄ με 30΄ λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι.
→ Επιλέγετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας spf 30΄ και άνω.
→ Το αντηλιακό στη τσάντα σας!!! Το ανανεώνετε κάθε 2 με 3 ώρες όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

Γωγώ Μπόγρη / Αισθητικός
gogo-mp@hotmail.com

www.goonlifestyle.com

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
GO ON LIFESTYLE ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Φθινόπωρο η εποχή της αναδιοργάνωσης..Με 2 απλά βήματα δες την επιδερμίδα σου με άλλο μάτι»

Πρόσεξέ με.. κάθε εποχή, όπως και τώρα το φθινόπωρο, οι ανάγκες της επιδερμίδας σου μπορεί να αλλάζουν!! Πρέπει να παρατηρείς το δέρμα σου πώς δείχνει στην όψη και πώς το αισθάνεσαι μέσα στην ημέρα..

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Only for men…

Ο άντρας στη σημερινή εποχή εκτός απο το σώμα του έχει αρχίσει να ενδιαφέρετε και για την όψη της επιδερμίδας του. Ρύπανση, καυσαέριο και κακός αερισμός στο χόρο εργασίας αποτελούν απειλή για το δέρμα. Μη μένεις πίσω και μη πανικοβάλεσαι στην ιδέα της περιποίησης. Για να μή χάνεσαι σημείωσε τους 3 παρακάτω τρόπους για ένα υγιές και όμορφο δέρμα: