ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Γαλάκτωμα ή αφρός… Ιδού η απορία..!”

Ξεκινάμε από τα απλά λοιπόν, ο καθαρισμός του προσώπου είναι η βασική ανάγκη του δέρματος για όλες τις γυναίκες ανεξάρτητου ηλικίας, ακόμα και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ μέσα στην ημέρα, είναι όπως ακριβώς και το πλύσιμο των χεριών, όπως ακριβώς και το βούρτσισμα των δοντιών!
Ένα καλό ποσοστό γυναικών με λίγη βοήθεια έχει μπει στο σωστό δρόμο τα τελευταία χρόνια και ακολουθεί μια βραδινή διαδικασία καθαρισμού! Υπάρχει επίσης όμως ένα ποσοστό που ενώ κάνει καθαρισμό δημιουργεί κάποιες δερματικές διαταραχές στην επιδερμίδα λόγω λανθασμένης επιλογής καθαριστικού προϊόντος!

Πάμε λοιπόν να δούμε πως διαλέγουμε το καθαριστικό μας…

Το ποιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το τύπο δέρματος μας, πως βλέπουμε δηλαδή την επιδερμίδα και πως τη νοιώθουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξίσου σημαντικό είναι να δούμε τις συνήθειες μας, δηλαδή αν κάνουμε μακιγιάζ μέσα στην ημέρα και τι προϊόν βάζουμε στη βάση μας, make up ή πούδρα…
Αν έχουμε ένα δέρμα λιπαρό ή μικτό, χωρίς μακιγιάζ ή με ένα ελαφρύ μακιγιάζ π.χ. μόνο με πούδρα, μπορούμε να κάνουμε καθαρισμό με έναν αφρό ή έναν gel καθαρισμού. Εάν το ίδιο δέρμα έχει κάνει βαριά βάση μακιγιάζ με make up και με διορθωτικά τότε σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει συνδυασμό προϊόντων. Δηλαδή, για να αφαιρεθεί η κρεμώδη σύνθεση των προϊόντων το πρώτο κομμάτι του καθαρισμού θα πρέπει να γίνει με γαλάκτωμα, το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί με νερό και στη συνέχεια με τον αφρό μας ή με το gel μας.
Αν έχουμε ένα δέρμα κανονικό, ξηρό, αφυδατωμένο ή ευαίσθητο τότε θα πρέπει να αποφεύγουμε τα σκληρά προϊόντα, καλό θα είναι σε καθημερινή βάση ο καθαρισμός να γίνεται με ένα πιο μαλακό προϊόν όπως είναι το γαλάκτωμά. Το οποίο θα κάνει καθαρισμό χωρίς να στεγνώνει περαιτέρω την επιδερμίδα μας.

Ότι τύπο δέρματος και να έχουμε, με ότι προϊόν έχουμε κάνει καθαρισμό θα πρέπει να ολοκληρώνουμε πάντα τη διαδικασία με τονωτική lotion.

Πως χρησιμοποιούμε το γαλάκτωμα… τα δαχτυλάκια είναι η ιδανική λύση! Το βάμβακι με το πρώτο πέρασμα που θα κάνει, θα βρωμίσει επιφανειακά, με αποτέλεσμα να μεταφέρει από δω και από κει σκόνες και μακιγιάζ . Οπότε το σωστό είναι η εφαρμογή να γίνεται με τα δάχτυλα, τοποθετούμε στα ακροδάχτυλα μας μια ποσότητα γαλακτώματος και κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να ξεσηκώσουμε ότι υπάρχει στην επιδερμίδα. Η ποσότητα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην εξαφανιστεί από το πρόσωπο σας, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα πρέπει να το βλέπετε ή έστω να το αισθάνεστε με τα δάχτυλα σας, δε πρέπει να εξαφανιστεί δηλαδή να το απορροφήσει η επιδερμίδα. Το αφαιρούμε με βαμβάκια ή με νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δεύτερη φορά. Ξεπλενόμαστε με κρύο νερό και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά. Τελειώνουμε πάντα με τονωτική lotion.

Υ.Γ. Υπάρχουν κάποιοι αφροί και gel καθαρισμού στην αγορά που μπορούν να σταθούν και μόνα τους ακόμα και όταν έχετε κάνει μακιγιάζ.

Γωγώ Μπόγρη – Αισθητικός

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χαιρόμαστε τον ήλιο με προσοχή και προστασία από τη UVA και UVB ακτινοβολία!”

Η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, τις ηλιακές αλλεργίες, την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων.