LIVE IT UP

«Φτιάξε τη διάθεσή σου μένοντας σπίτι!!»

Είναι γνωστό ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς αισθανόμαστε. Επομένως, γιατί να μην αφοσιωθούμε στο να το κάνουμε το σπίτι μας να λειτουργήσει πιο αποδοτικά για εμάς;

Άσε να μπαίνει το φως του ήλιου

Η επιστήμη δεν έχει ακόμη καταλήξει σε απόλυτα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που η βιταμίνη D βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ωστόσο έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι καταθλιπτικοί άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης. Όπως και να έχει, ο ήλιος είναι κάτι που ο οργανισμός μας αποζητάει και δεν πρέπει να του τον στερούμε. Επομένως, άνοιξε το παράθυρο (καθώς οι ακτίνες που είναι υπεύθυνες για τη βιταμίνη D δεν μπορούν να περάσουν το γυαλί) ή βγες στο μπαλκόνι και πάρε μια γερή δόση!

Υπνοδωμάτιο: το δικό σου «εργαστήριο ύπνου»

Σε γενικές γραμμές, όλοι γνωρίζουμε πως όταν ο ύπνος δεν είναι αρκετός, αυτό έχει αρνητικές συνέπειες, καθώς σημαίνει λιγότερη ενέργεια, περισσότερη κούραση και πιο ευάλωτη ψυχολογία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσεις να κοιμάσαι αρκετά και… ποιοτικά! Φτιάξε, λοιπόν, το χώρο όπου θα περνάς τις ώρες ξεκούρασης όπως σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, χαλαρά και ξεκούραστα. Αν υπάρχει κάτι που σου προκαλεί ανησυχία και αρνητικές σκέψεις, καλύτερα να το μεταφέρεις αλλού ή να το ξεφορτωθείς!

Το κίτρινο χρώμα μας κάνει χαρούμενους

Η προσθήκη χρωμάτων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να δείχνει μια εκφραστική τολμηρότητα, αλλά μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον χαρακτήρα σας. Υπάρχουν ενδείξεις, που προέκυψαν από σχετικές έρευνες, ότι το κίτρινο χρώμα μπορεί να μας κάνει χαρούμενους. Μια μελέτη του πανεπιστημίου Vrije Universiteit, που έχει έδρα το Άμστερνταμ, έδειξε ότι τα κίτρινα αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν στους ενήλικες συναισθήματα χαράς και ευτυχίας.

Διαλογίσου!

Ο διαλογισμός γίνεται αντικείμενο μελέτης σε όλο και περισσότερες έρευνες. Έως τώρα, όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν τα μεγάλα οφέλη του, όπως η ελαχιστοποίηση του στρες και ενδεχομένως η μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο (μπορείς να διαβάσεις σχετικά, εδώ). Επομένως, σκέψου το και δημιούργησε έναν χώρο ή ένα σημείο μέσα στο σπίτι σου, που θα σε ενθαρρύνει να χαλαρώσεις και να διαλογιστείς.

Λουλούδια για καλύτερη διάθεση

Ναι, φυσικά έχουν γίνει έρευνες και για τα λουλούδια! Το πόρισμα; Το να δεχόμαστε λουλούδια από κάποιον δημιουργεί συναισθήματα χαράς και μας φτιάχνει τη διάθεση, όπως και η ύπαρξη λουλουδιών μέσα στο σπίτι. Είναι τόσο απλό να προσθέσεις λουλούδια στο σπίτι σου, που θα έπρεπε να σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί δεν το έχεις κάνει ακόμα! Θα δεις πόσο εύκολα μπορεί το σπίτι σου να βελτιώσει τη διάθεσή σου.

Ετοιμάστε το χώρο για τα χόμπι σας

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι οι χειροτεχνίες και, γενικότερα, το να φτιάχνεις πράγματα με τα χέρια σου μπορεί να έχει τα ίδια οφέλη στη ζωή σου όπως ο διαλογισμός, καθώς και να ενθαρρύνει τον εγκέφαλο να παράγει το νευροδιαβιβαστή που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Ξέρεις, επομένως, τι πρέπει να κάνεις. Διαμόρφωσε έναν χώρο που θα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά σου και θα μπορείς να κάνεις το χόμπι σου, προσφέροντας μια σημαντική πινελιά ευτυχίας στην καθημερινότητά σου!

Go on Lifestyle

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP

“Ζήσε την εμπειρία του camping!!”

Εμπειρία, κόλλημα, τρόπος ζωής ή ανάγκη; Ότι και αν σε έχει ωθήσει να κάνεις camping (οργανωμένο ή υπαίθριο), το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.