ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Διεσταλμένοι πόροι … κλείστε τους την πόρτα!»

Το πρόβλημα των περισσότερων γυναικών που διαθέτουν λιπαρό ή μικτό δέρμα είναι οι διεσταλμένοι πόροι, πόροι δηλαδή ορατά πιο ανοιχτοί σε σχέση με άλλους τύπους δέρματος.
Γιατί συμβαίνει αυτό… Λόγω της υπερέκκρισης σμήγματος από τους πόρους τα τοιχώματα τους χαλαρώνουν από την πίεση του. Με την πάροδο των χρόνων μπορεί η έκκριση σμήγματος να μειώνεται, αλλά τα τοιχώματα των πόρων παραμένουν χαλαρά. Η κακή διαχείριση του δέρματος βοηθάει και μπορεί να επιδεινώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην διαστολή των πόρων, δηλαδή, ο κακός καθαρισμός προσώπου ή η επιλογή λάθος προϊόντων σύμφωνα με τον τύπο δέρματος σας. Η έλλειψη αντηλιακής προστασίας είναι ένας ακόμα παράγοντας. Ακόμα και σε αυτό το πρόβλημα της επιδερμίδας ο ήλιος παίζει αρνητικό ρολό. Η ηλικία, καθώς με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι πόροι του. Τέλος, όπως στα περισσότερα που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας… η κληρονομικότητα!

Οι πόροι του δέρματος δε κλείνουν τελείως, μπορούμε όμως να τους κάνουμε να φαίνονται λιγότερο διεσταλμένοι και να φαίνεται το δέρμα πιο νεανικό και λείο.

1) Πρώτος και βασικός κανόνας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιδερμίδες, καθαρισμός προσώπου, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε όσο κουρασμένες και αν είστε! Υπάρχουν και εύκολοι τρόποι καθαρισμού προσώπου που θα σας διευκολύνουν ακόμα και βλέποντας τηλεόραση στο κρεβάτι σας πριν σας πάρει ο ύπνος, αν βαριέστε να πατέ μέχρι το μπάνιο σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι βαμβάκι, γαλάκτωμα με λεπτόρρευστη φόρμουλα, μη λιπαρό, (υπάρχουν αρκετά πλέον τέτοια στην αγορά) και μια τονωτική λοσιόν σύμφωνα με τον τύπο δέρματος σας. Η λοσιόν βοηθάει στη σύσφιξή των πόρων, σας το έχω αναφέρει ξανά, γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε φορά μετά από το καθαρισμό, με οποιοδήποτε προϊόν και να έχετε κάνει τον καθαρισμό σας (Στην αγορά υπάρχουν ολοκληρωμένες σειρές που είναι για σύσφιξη πόρων).

2) Δεύτερος… peeling μια με δυο φορές την εβδομάδα συνοδευόμενο με καθαριστική μάσκα και αφαίρεση αυτών με δροσερό νερό!

3) Τρίτος ….αντηλιακή προστασία, μην εκτίθεστε στο ήλιο ποτέ χωρίς αντηλιακό με υψηλό δείχτη προστασίας. ΠΟΤΕ!

4) Τέταρτος … καταναλώνεται 2 λίτρα την ημέρα σκέτο νερό… οι πόροι του δέρματος αν το δέρμα δεν είναι ενυδατωμένο έχουν τη τάση να μεγαλώνουν.

5) Πέμπτος … βαλτέ στη ζωή σας τη βιταμίνη C καταναλώνοντας
εσπεριδοειδή καθημερινά!

6) Έκτος… βαθύς καθαρισμός προσώπου σε αισθητικό για τη σωστή διεξαγωγή σμήγματος, 3 με 4 φορές το χρόνο για τα μικτά λιπαρά δέρματα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Το αποτέλεσμα του… λείο καθαρό, φωτεινό δέρμα!

bath7) Έβδομος … μη πιέζετε τους πόρους σας μετά το μπάνιο γιατί ενώ
μια ποσότητα σμήγματος θα τη κάνετε να βγει προς τα πάνω η υπόλοιπη πιέζεται προς τα κάτω μέσα στους πόρους με αποτέλεσμα οι πόροι να φράζουν από τη μέση και κάτω. Πιέζοντας μόνοι σας τους πόρους χαλάτε την ελαστικότητα τους και γίνονται πιο ορατοί. Μη συγχέετε τον ατμό του μπάνιου σας με τον ατμό ενός vaper που χρησιμοποιούν οι αισθητικοί, δεν έχει καμία σχέση η διαδικασία που κάνατε με αυτή που ακολουθείται στον βαθύ καθαρισμό.
Οι πιο δραστικές λύσεις ….
Είναι το βαθύ φυτικό peeling, που μπορεί να γίνει από αισθητικό και βοηθάει δραστικά στη λέπτυνση των μεγάλων πόρων, καθώς και το ήπιο χημικό peeling που γίνετε σε συνήθως από δερματολόγο.

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«OlioVita Sun!!! Ο νέος μου σύμμαχος απέναντι στη φωτο-γήρανση.»

Το OlioVita Sun είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής που συνιστάται για τη προστασία του δέρματος από τις UVA, UVB,IR, Visible, τη φωτο-γήρανση και τη δημιουργία κηλίδων.Πρόληψη ή θεραπεία το OlioVita Sun θα είναι σύμμαχος σας στο δρόμο αυτό!