ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Δε παίζει ρόλο πόσο χρονών είσαι… Φέρσου φιλικά στα μάτια σου… το αξίζουν!»

Τα μάτια μας είναι το πιο εύθραυστο σημείο πάνω στο πρόσωπο μας και αυτό γιατί είναι πιο λεπτό σε σχέση με το υπόλοιπο και δεν έχει λιπαρότητα. Τα μάτια εκτίθενται καθημερινά σε σκόνη, στον ήλιο, στην ακτινοβολία των κινητών και των υπολογιστών. Τα τρίβουμε μέσα στη μέρα, εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας με αυτά, τα συνοφρυώνουμε ασυναίσθητα. Αυτά και πολλά άλλα όπως η μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου με τη πάροδο του χρόνου οδηγούν στο σπάσιμο της περιοχής των ματιών και της εμφάνισης του ποδιού της χήνας. Δεν είναι απαραίτητο ότι γύρω στα 30 θα βγουν οι πρώτες γραμμές… υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι πρώτες γραμμές εμφανίζονται πολύ πιο νωρίς είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω κακής μεταχείρισης τους…
Πως μπορούμε να τα προστατέψουμε από γραμμές , μαύρους κύκλους και σακουλές.
Smoker’s face…το πρόσωπο του καπνιστή.


Κόβοντας το τσιγάρο λοιπόν! Το κάπνισμα αφυδατώνει το δέρμα, αφαιρεί το οξυγόνο, η νικοτίνη επιβαρύνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα το πρόσωπο ενός καπνιστή να δείχνει πιο γερασμένο από ότι ηλικιακά είναι, ιδιαίτερα στη περιοχή των ματιών και των χειλιών.
Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά…


Τα γυαλιά φυσικά δίνουν στυλ, αλλά είναι και ένα μέσο για να προστατεύουμε τα μάτια μας από πολύ μικρή ηλικία. Διαλέγετε γυαλιά με αδιαφανείς φακούς και με μεγάλο σκελετό για να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία.
Αντηλιακή κρέμα…


…γύρω από τα μάτια και όχι πάνω σε αυτά. Ο ήλιος είναι ένοχος για τη φωτογήρανση και για πολλά άλλα προβλήματα του δέρματος. Γι’ αυτό και η προστασία του είναι απαραίτητη στη χωρά μας.
Σωστό ντε μακιγιάζ ματιών με ειδικά προϊόντα που απευθύνονται για αυτήν τη περιοχή και πάντα ξεκινώντας με κινήσεις από την εξωτερική γωνία του ματιού καταλήγοντας προς τα μέσα. Το τρίψιμο, η αγαπημένη κίνησή πολλών γυναικών δε επιτρέπετε! Τη mascara την αφαιρείται με τις ίδιες κινήσεις που την βάλατε.
Ενυδατική κρέμα ματιών.

Προσέχεις για να έχεις! Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα καθυστερήσεις την εφάνιση των ρυτίδων που θα εμφανιστούν. Η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσεις τη χρήση μιας κρέμας ματιών είναι τα 20.
O ύπνος πολύτιμος φίλος της επιδερμίδας…
Τα οφέλη του νυχτερινού ύπνου για την επιδερμίδα είναι αναντικατάστατά, το δέρμα έχει την ιδιότητα όσο εμείς κοιμόμαστε να αναπλάθεται και να επανορθώνει τις φθορές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Νερό …
Το νερό πρέπει να γίνει το άλλο σου μισό ! Πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας 8-9 ποτήρια την ημέρα είναι ιδανικά για ενυδατωμένη, ελαστική, λαμπερή επιδερμίδα.
Και μη ξεχνάτε!
Η περιοχή των ματιών μας είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο πάνω στο πρόσωπο μας, το οποίο δεν έχει πόρους και τύπο δέρματος, γι’ αυτό και πρέπει τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για αυτά να είναι εξιδεικευμένα για τη περιοχή των ματιών.

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χαιρόμαστε τον ήλιο με προσοχή και προστασία από τη UVA και UVB ακτινοβολία!»

Η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, τις ηλιακές αλλεργίες, την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων.