ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χειμώνας… η εποχή των aha! Των οξέων φρούτων.»

Βάλε στη ζωή σου τα οξέα, οι χειμερινοί μήνες είναι οι καταλληλότεροι λόγω χαμηλής ηλιοφάνειας για την εφαρμογή των πιο δημοφιλή peelings των aha ή αλλιώς οξέα φρούτων. Πρόκειται για επιφανειακά peelings που υπόσχονται να σας δώσουν με έναν φυσικό και ανώδυνο τρόπο επιδερμίδα αστραφτερή, νεανική και λεία, σε πρόσωπο, ντεκολτέ και χέρια. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες που αντιμετωπίζουν σημάδια ακμής, λιπαρότητας, θαμπής όψης, δυσχρωμίες, διεσταλμένους πόρους, ουλές από ακμή, αφυδάτωση.

Τί είναι τα aha…??
Τα Α.Η.Α. λοιπόν είναι ήπια οργανικά οξέα, περιέχονται σε διάφορα φρούτα και σε άλλα φυσικά προϊόντα όπως το σακχαροκάλαμο, το ξινόγαλα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ (σακχαροκάλαμο), το λακτικό οξύ (ξινόγαλα), το κιτρικό οξύ (κίτρο), το μηλικό οξύ (μήλα) και το τρυγικό οξύ (σταφύλια). Προτιμάται περισσότερο το γλυκολικό οξύ, λόγω ότι διαθέτει το μικρότερο μοριακό βάρος και έτσι μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα και γρηγορότερα στο δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα οξέα , φτάνει δηλαδή έως την βασική στοιβάδα, με αποτέλεσμα να μπορεί να αυξήσει της κυτταρική αναγέννηση. Επίσης και το λακτικό οξύ, γιατί τα μόρια του είναι μεγάλα, και έτσι μπορεί να παραμένει για περισσότερο χρόνο στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Τα υπόλοιπα οξέα συνήθως χρησιμοποιούνται σαν υποστηρικτές του γλυκολικού και του λακτικού.
Τα οξέα λοιπόν δρουν διασπώντας τη κολλώδη ουσία, τη συνδεσμολογία των κερατινοκυττάρων, με αποτέλεσμα να προκαλούν απολέπιση (να διώχνουν τα νεκρά κύτταρα). Μειώνοντας το πάχος της κεράτινης στοιβάδας το δέρμα είναι πιο λαμπερό, αναζωογονημένο και φωτεινό. Η τραχιά υφή του δέρματος, οι δυσχρωμίες όπως οι πανάδες, οι λεπτές γραμμές και οι πόροι μειώνονται αισθητά. Αυξάνεται η ενυδάτωση και η ελαστικότητα του δέρματος γιατί ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες στο χόριο για να παράγουν κολλαγόνο. Βελτιώνεται η αφυδάτωση του δέρματος. Ενεργοποιούνται τα κύτταρα της κεράτινης στοιβάδας ώστε να παράγουν νέα κύτταρα.

Η δράση τους και το αποτέλεσμα τους βασίζεται στην επανάληψη, ξεκινάμε από τη χαμηλή συγκέντρωση και την αυξάνουμε σταδιακά σε κάθε επόμενη συνεδρία. Σε κάθε απολέπιση αφαιρείται ένα στρώμα νεκρών κυττάρων και αποκαλύπτεται το νέο δέρμα φρέσκο και λαμπερό. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το δέρμα έχει απαλλαγεί από δυσχρωμίες, λεπτές ρυτίδες ή σημάδια ακμής. Οι συνεδρίες μπορούν να απέχουν 7-15 ημέρες, στις περισσότερες περιπτώσεις ανάμεσα στις θεραπείες μπορούμε στο σπίτι να χρησιμοποιούμε μια lotion και μια κρεμά με οξέα χαμήλης συγκέντρωσης τις βραδινές ώρες και αντηλιακό προσώπου σε πρωινή βάση. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το ίδιο το δέρμα 4-8 συνήθως είναι αρκετές μέσα στους χειμερινούς μήνες.

Έχετε κατά νού …. Είναι μια ανώδυνη θεραπεία, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε ελαφριά τσιμπιματάκια ή αίσθηση καύσου στην επιδερμίδα που διαρκούν λίγα λεπτά, όταν τα οξέα εξουδετερωθούν παύει κάθε αίσθηση. Σε κάποια ευαίσθητα δέρματα μπορεί να υπάρχει μια ερυθρότητα, η οποία φεύγει μετά από 24 ώρες, αν το δέρμα είναι ανθεκτικό δεν θα υπάρξει καθόλου!

Y.Γ. Τα οξέα είναι απαγορευτικά αν υπάρχει έρπη στο πρόσωπο ή άλλες δερματοπάθειες και αν το άτομο επίσης έχει περάσει έρπη ζωστήρα .

Γωγώ Μπόγρη – Αισθητικός 
gogo-mp@hotmail.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Υαλουρονικό οξύ στα χείλη… Γιατί όχι και εσείς;;;»

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική καταδικάζει τη χρήση υγρής σιλικόνης και υιοθετεί τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, τα οποία είναι η λύση πλέον για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών καθώς και για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη και των παρειών.