ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«‘BOTOX’ ..Τι πρέπει να γνωρίζεις πρίν παγώσεις το χρόνο»

Botox (βοτουλινική τοξίνη) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών.

Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης (ουσία της σύσπασης των μυών) μπλοκάροντας την μετάδοση της. Έτσι το botox μπλοκάρει την μετάδοση της και έτσι εξασθενεί ο σπασμός των μυών.

♦ Οι ρυτίδες που μπορούμε να θεραπεύσουμε είναι του άνω τριτημόριο του πρόσωπου, πόδι χήνας, μεσόφρυο, μέτωπο και κάτω βλέφαρου.

♦ Η δόση του botox μειώνει μονό την σύσπαση των μυών αλλά δεν τον παραλύει, άρα δε μένουμε ανέκφραστοι.

♦ Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται 3-7 ήμερες μετά την έγχυση. Το μέγιστο αποτέλεσμα φαίνεται σε ένα μήνα. Η διάρκεια του είναι από 3-6 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί.

♦ Στην ηλικία που μπορούμε να ξεκινήσουμε δεν υπάρχουν όρια, αρκεί να είμαστε πάνω από 18 ετών.

Ανεβαίνει το έξω μέρος του φρυδιού λόγω του μπλοκαρίσματος της κίνησης του έσω τμήματος του μετώπου.

♦ Εάν κάτι δε μας αρέσει βεβαίως και μπορούμε να το υπερδιορθώσουμε μετά από 15η ημέρα από την πρώτη έγχυση όπου γίνεται και το follow up.

Παρενέργειες του Botox είναι: οίδημα, ερύθημα, εκχύμωση και σπάνια μπορεί να έχουμε κεφαλαλγίες, τάση προς εμετό, ιλίγγους.

Go on Lifestyle

ΠΗΓΗ

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Χειμώνας… η εποχή των aha! Των οξέων φρούτων.»

Η τραχιά υφή του δέρματος, οι δυσχρωμίες όπως οι πανάδες, οι λεπτές γραμμές και οι πόροι μειώνονται αισθητά. Αυξάνεται η ενυδάτωση και η ελαστικότητα του δέρματος γιατί ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες στο χόριο για να παράγουν κολλαγόνο. Βελτιώνεται η αφυδάτωση του δέρματος.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ήλιος και Πανάδες!»

100% πρόληψη είναι λίγο δύσκολο να γίνει καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που μας περιλούζει με ο ήλιο όλο το χρόνο. Φροντίστε όμως, να καταλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά, να αποφεύγετε τη χρήση καλλυντικών με οινόπνευμα.