ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«‘BOTOX’ ..Τι πρέπει να γνωρίζεις πρίν παγώσεις το χρόνο»

Botox (βοτουλινική τοξίνη) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών.

Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης (ουσία της σύσπασης των μυών) μπλοκάροντας την μετάδοση της. Έτσι το botox μπλοκάρει την μετάδοση της και έτσι εξασθενεί ο σπασμός των μυών.

♦ Οι ρυτίδες που μπορούμε να θεραπεύσουμε είναι του άνω τριτημόριο του πρόσωπου, πόδι χήνας, μεσόφρυο, μέτωπο και κάτω βλέφαρου.

♦ Η δόση του botox μειώνει μονό την σύσπαση των μυών αλλά δεν τον παραλύει, άρα δε μένουμε ανέκφραστοι.

♦ Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται 3-7 ήμερες μετά την έγχυση. Το μέγιστο αποτέλεσμα φαίνεται σε ένα μήνα. Η διάρκεια του είναι από 3-6 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί.

♦ Στην ηλικία που μπορούμε να ξεκινήσουμε δεν υπάρχουν όρια, αρκεί να είμαστε πάνω από 18 ετών.

Ανεβαίνει το έξω μέρος του φρυδιού λόγω του μπλοκαρίσματος της κίνησης του έσω τμήματος του μετώπου.

♦ Εάν κάτι δε μας αρέσει βεβαίως και μπορούμε να το υπερδιορθώσουμε μετά από 15η ημέρα από την πρώτη έγχυση όπου γίνεται και το follow up.

Παρενέργειες του Botox είναι: οίδημα, ερύθημα, εκχύμωση και σπάνια μπορεί να έχουμε κεφαλαλγίες, τάση προς εμετό, ιλίγγους.

Go on Lifestyle

ΠΗΓΗ

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
LIVE IT UP ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«OlioVita Sun!!! Ο νέος μου σύμμαχος απέναντι στη φωτο-γήρανση.»

Το OlioVita Sun είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής που συνιστάται για τη προστασία του δέρματος από τις UVA, UVB,IR, Visible, τη φωτο-γήρανση και τη δημιουργία κηλίδων.Πρόληψη ή θεραπεία το OlioVita Sun θα είναι σύμμαχος σας στο δρόμο αυτό!