ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Ασπιρίνη… το όπλο μας για τα σπυράκια!»

Η ασπιρίνη είναι γνωστή σε όλους μας για την δράση της, τι θα λέγατε λοιπόν να αξιοποιήσετε το πακέτο που έχετε στο φαρμακείο σας για καλλυντικό σκοπό… Η ασπιρίνη λοιπόν λόγω ότι περιέχει βήτα- ύδροξυ -οξέα (BHA) βοηθάει στην απόφραξη των πόρων, έχει αντιφλεγμονώδη δράση με αποτέλεσμα να μειώνει τις κοκκινίλες και τα σπυράκια.

Αυτό τη καθιστά ένα πολύ σωστό υλικό για τη δημιουργία μιας σπιτικής μάσκας για βαθύ καθαρισμό προσώπου αλλά και σώματος, για τα μικτά λιπαρά δέρματα, για τα λιπαρά, για δέρματα με πόρους διεσταλμένους, για ακνεϊκά ή δέρματα που μέσα στο μήνα μπορεί να πετάνε ενοχλητικά σπυράκια τοπικά (γυναίκες – άντρες). Αποτέλεσμα λείο, καθαρό, φωτεινό δέρμα με μειωμένη λιπαρότητα.
Αν έχεις σπυράκια τοπικά μπορείς να αναμίξεις 2 ταμπλέτες ασπιρίνης, λιωμένες να έχουν γίνει σκόνη, με μισή κουταλιά μέλι μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και να το απλώσεις πάνω στα σπυράκια τοπικά, σε καθαρό δέρμα εννοείται. Αν μείνεις στο σπίτι σου μπορείς να το αφήσεις όλη την ημέρα, αλλιώς όσο περισσότερο μπορείς. Δοκιμάστε το, αν βγάζετε τακτικά σπυράκια θα φροντίσετε να μη ξεμένετε ποτέ από ασπιρίνες!

Για όλο το πρόσωπο, αναμιγνύουμε 2-3 ασπιρίνες με δυο κουταλιές νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά με γιαούρτι ή με φυσικό άργιλο ή με μέλι. Απλώνουμε στο πρόσωπο ή στην πλάτη και στους ώμους, αν υπάρχει πρόβλημα, για 15 λεπτά, αποφεύγουμε τη περιοχή των ματιών, στην συνέχεια με κυκλικές, ήπιες κινήσεις την αφαιρούμε κάνοντας και απολέπιση λόγω των κόκκων της ασπιρίνης. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, σκουπιζόμαστε ταμποναριστά με πετσέτα. Μπορεί να εφαρμοστεί μια φορά την εβδομάδα.

Υ.Γ. Άτομα που είναι αλλεργικά στην ασπιρίνη δεν κάνουν τη μάσκα. Επίσης όταν κάνετε τη μάσκα ασπιρίνης βάλτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη αν εκτεθείτε στον ήλιο. Όσες έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα, απλώστε τη μάσκα μόνο τοπικά επάνω στο σπυράκι. Αν αισθανθείτε καύσο (σπάνιο) την ξεπλένετε κατευθείαν.

Γωγώ Μπόγρη – Fashion/Beauty Advisor

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE