0
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Αδυνατίζει το Instagram?»

Πόσο ωραίο θα ακουγόταν αν μια από τις πολλές λειτουργίες της συγκεκριμένης εφαρμογής να είναι και η απώλεια των περιττών κιλών ενός χρήστη! Εφόσον πια η δυναμική μιας φωτογραφίας που ποστάρεται έχει τόσες  πολλές διαστάσεις και μπορεί να επηρεάσει το κοινό με πολλαπλούς τρόπους από το στυλ στο ντύσιμο, το μακιγιάζ και το  γενικότερο lifestyle γιατί να μην αποτελεί και έναν τρόπο απώλειας βάρους πιο «εναλλακτικό».

Ξεφεύγοντας λοιπόν από τις κλασσικές μεθόδους αδυνατίσματος ένας χρήστης μπορεί να εμπνευστεί από φωτογραφίες που απεικονίζουν το σύνολο των γευμάτων που μπορεί να έχει μέσα στη μέρα και είναι ευδιάκριτα τα υλικά, το είδος και οι μερίδες των τροφών. Επίσης μπορεί να πάρει ιδέες από προτάσεις γευμάτων μέσα από φωτογραφίες που αναφέρονται και οι θερμίδες τους. Χρησιμοποιώντας λέξεις «κλειδιά» σε σχέση με διατροφή, υγεία, αδυνάτισμα σε ελληνικά και άλλη  γλώσσα  μπορεί κανείς να βρει αμέτρητα post με το σχετικό περιεχόμενο.

Ακόμη, όπως κατέληξε και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, χρήστες οι οποίοι δημοσιεύουν στο κοινωνικό δίκτυο ό,τι τρώνε  καθώς και την πορεία της προσπάθειας τους, λαμβάνουν την υποστήριξη των ακολούθων τους  και έτσι ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και γιατί όχι να μοιραστούν την εμπειρία και να ανταλλάξουν συμβουλές, απόψεις, ιδέες.

 

 

Και βέβαια υπάρχουν και οι χρήστες που επέλεξαν κάποιο προϊόν το οποίο συντέλεσε στην προσπάθεια τους ή κάποια συγκεκριμένη μέθοδο και μέσω του post τους το κοινοποιούν.

Ακόμη εφόσον πλέον σχεδόν  κάθε χώρος που προσφέρει φαγητό ή ποτό χρησιμοποιεί το Instagram ως μέσο προβολής μπορεί ένας χρήστης να επιλέξει πιο μενού θα ταίριαζε στο πρόγραμμα και στο διατροφικό του στυλ ώστε να κάνει μια ασφαλή επιλογή που δεν θα επηρεάσει τη δίαιτα του.

Καταλήγοντας θα λέγαμε ότι η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε μια γενικότερη θεώρηση βελτίωσης των διατροφικών μας συνηθειών αρκεί βέβαια να ισχύσει και εδώ ο γενικότερος κανόνας του διαδικτύου για λελογισμένη χρήση μέσα από κριτική πάντα ματιά και με το απαραίτητο μέτρο.

Ηλία Ευαγγελία
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής
Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών
evagelia1980@windowslive.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty

Ξεκίνησα σπουδάζοντας Λογιστική, σύντομα όμως συνηδητοποίησα ότι οι αριθμοί και η κλεισούρα του γραφείου δεν με αντιπροσωπεύουν. Δοκιμάζοντας διάφορα επαγγέλματα στο χώρο των πωλήσεων ενα κατάστημα καλλυντικών στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω τί μου αρέσει.. Ο κόσμος της ομορφιάς με κέρδισε!!! Έπειτα απο σεμινάρια επάνω στο μακιγιάζ και στο marketing, για εφτά περίπου χρόνια δούλεψα με χιλιάδες γυναίκες, μέσω μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τις γυναίκες ένιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω με ακόμα περισσότερες.. Το “Go on Lifestyle” μου δίνει την ευκαιρία καθημερινά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με αυτές και μέσω των καταξιωμένων συνεργατών μου, ο καθένας στον τομέα του, να προσπαθώ να ομορφαίνω την καθημερινότητά τους.

YOU MAY ALSO LIKE
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Χάστε κιλά σε 1 μήνα»

Η πιο συνηθισμένη υπόσχεση μιας δίαιτας μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν ακολουθήσουμε με συνέπεια ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που βασίζεται στα 5 γεύματα ημερησίως, έχει ποικιλία, είναι απλό και δεν είναι στερητικό.