ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Αδυνατίζει το Instagram?»

Πόσο ωραίο θα ακουγόταν αν μια από τις πολλές λειτουργίες της συγκεκριμένης εφαρμογής να είναι και η απώλεια των περιττών κιλών ενός χρήστη! Εφόσον πια η δυναμική μιας φωτογραφίας που ποστάρεται έχει τόσες  πολλές διαστάσεις και μπορεί να επηρεάσει το κοινό με πολλαπλούς τρόπους από το στυλ στο ντύσιμο, το μακιγιάζ και το  γενικότερο lifestyle γιατί να μην αποτελεί και έναν τρόπο απώλειας βάρους πιο «εναλλακτικό».

Ξεφεύγοντας λοιπόν από τις κλασσικές μεθόδους αδυνατίσματος ένας χρήστης μπορεί να εμπνευστεί από φωτογραφίες που απεικονίζουν το σύνολο των γευμάτων που μπορεί να έχει μέσα στη μέρα και είναι ευδιάκριτα τα υλικά, το είδος και οι μερίδες των τροφών. Επίσης μπορεί να πάρει ιδέες από προτάσεις γευμάτων μέσα από φωτογραφίες που αναφέρονται και οι θερμίδες τους. Χρησιμοποιώντας λέξεις «κλειδιά» σε σχέση με διατροφή, υγεία, αδυνάτισμα σε ελληνικά και άλλη  γλώσσα  μπορεί κανείς να βρει αμέτρητα post με το σχετικό περιεχόμενο.

Ακόμη, όπως κατέληξε και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, χρήστες οι οποίοι δημοσιεύουν στο κοινωνικό δίκτυο ό,τι τρώνε  καθώς και την πορεία της προσπάθειας τους, λαμβάνουν την υποστήριξη των ακολούθων τους  και έτσι ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και γιατί όχι να μοιραστούν την εμπειρία και να ανταλλάξουν συμβουλές, απόψεις, ιδέες.

 

 

Και βέβαια υπάρχουν και οι χρήστες που επέλεξαν κάποιο προϊόν το οποίο συντέλεσε στην προσπάθεια τους ή κάποια συγκεκριμένη μέθοδο και μέσω του post τους το κοινοποιούν.

Ακόμη εφόσον πλέον σχεδόν  κάθε χώρος που προσφέρει φαγητό ή ποτό χρησιμοποιεί το Instagram ως μέσο προβολής μπορεί ένας χρήστης να επιλέξει πιο μενού θα ταίριαζε στο πρόγραμμα και στο διατροφικό του στυλ ώστε να κάνει μια ασφαλή επιλογή που δεν θα επηρεάσει τη δίαιτα του.

Καταλήγοντας θα λέγαμε ότι η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε μια γενικότερη θεώρηση βελτίωσης των διατροφικών μας συνηθειών αρκεί βέβαια να ισχύσει και εδώ ο γενικότερος κανόνας του διαδικτύου για λελογισμένη χρήση μέσα από κριτική πάντα ματιά και με το απαραίτητο μέτρο.

Ηλία Ευαγγελία
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής
Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού Πανεπιστημίου Αθηνών
evagelia1980@windowslive.com

Go on Lifestyle

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Γιορτές ίσον Κιλά??»

Προσέχουμε τις επιλογές μας στα γλυκά. Καλύτερη επιλογή είναι ότι δεν περιέχει βούτυρο, αυγά, κρέμες, σαντιγί, με τα παραδοσιακά μελομακάρονα ή τις διπλές να αποτελούν τις καλύτερες επιλογές, προσέχοντας βέβαια την ποσότητα.