ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

5 βασικοί εχθροί του δέρματος

Όλοι έχουμε αδυναμίες και τάση προς τα απαγορευμένα άλλωστε η τελειότητα θα ήταν βαρετή. Αν λοιπόν δε μπορείς να αποφύγεις τα παρακάτω, προσπάθησε τουλάχιστον να τα περιορίσεις.
1. ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, χαλάρωση και πανάδες. Δέκα λεπτά έκθεσης είναι υπέρ αρκετά για τη παραγωγή βιταμίνης D που βοηθάει στην υγεία των οστών. Οι λάτρεις της ηλιοθεραπείας ας περιορίσουν τουλάχιστον τις ώρες έκθεσής τους, πολύ νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.
2. ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Οι ουσίες που περιέχει το τσιγάρο μειώνουν τη παροχή θρεπτικών ουσιών στο δέρμα και ο καπνός ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Ρυτίδες και θαμπή όψη εμφανίζονται πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
3. ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Μεγάλη κατανάλωση σε γλυκά και σε τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, αμινοξέα, θρεπτικών ουσιών κτλ, δε μας δίνουν τη κατάλληλη ενέργεια και μας προκαλούν πρόωρη γήρανση.
4. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ: Κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα μας κάνει κυτταρική ανάπλαση μεταξύ 11- 4. Όσο πιο σωστά ξεκουραζόμαστε τόσο πιο δροσεροί και με ευεξία ξεκινάμε την ημέρα μας.
5. ΈΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ: Κακή λειτουργία του οργανισμού, χλωμό και θαμπό δέρμα.

Go on.. say yes to protection!

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE