ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

5 βασικοί εχθροί του δέρματος

Όλοι έχουμε αδυναμίες και τάση προς τα απαγορευμένα άλλωστε η τελειότητα θα ήταν βαρετή. Αν λοιπόν δε μπορείς να αποφύγεις τα παρακάτω, προσπάθησε τουλάχιστον να τα περιορίσεις.
1. ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, χαλάρωση και πανάδες. Δέκα λεπτά έκθεσης είναι υπέρ αρκετά για τη παραγωγή βιταμίνης D που βοηθάει στην υγεία των οστών. Οι λάτρεις της ηλιοθεραπείας ας περιορίσουν τουλάχιστον τις ώρες έκθεσής τους, πολύ νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.
2. ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Οι ουσίες που περιέχει το τσιγάρο μειώνουν τη παροχή θρεπτικών ουσιών στο δέρμα και ο καπνός ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Ρυτίδες και θαμπή όψη εμφανίζονται πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
3. ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Μεγάλη κατανάλωση σε γλυκά και σε τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, αμινοξέα, θρεπτικών ουσιών κτλ, δε μας δίνουν τη κατάλληλη ενέργεια και μας προκαλούν πρόωρη γήρανση.
4. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ: Κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα μας κάνει κυτταρική ανάπλαση μεταξύ 11- 4. Όσο πιο σωστά ξεκουραζόμαστε τόσο πιο δροσεροί και με ευεξία ξεκινάμε την ημέρα μας.
5. ΈΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ: Κακή λειτουργία του οργανισμού, χλωμό και θαμπό δέρμα.

Go on.. say yes to protection!

 

Κοινοποιήστε εδώ
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on StumbleUpon

Comments

comments

beauty beauty

YOU MAY ALSO LIKE
STEP BY STEP ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Παντρεύεσαι;;;Τι πρέπει να έχετε κατά νου στην αναζήτηση make up artist για το γάμο σας!»

Σκεφτείτε ότι θα είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα έρθει πιο κοντά σας την ημέρα αυτή, θα σας ακουμπήσει στο πρόσωπο και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας, θα φτάσει μαζί σας στη κυριολεξία μέχρι τη πόρτα του σπιτιού σας!

GO ON LIFESTYLE ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

«Τη μία σε θέλει με γένια…. την άλλη σε θέλει αξύριστο! Μην ακούσεις γυναίκα… Καλύτερα άκου την επιστήμη!»

Άκου όμως τους είδικους, μικροβιόλογοι και δέρματολογοι μέσα άπο μελέτες έχουν αποφανθεί ότι τα γένια, το μούσι, το μουστάκι είναι εστίες μικροβίων και βακτηρίων αν δε περιποιούνται καθόλου ή δε περιποιούνται σωστά..